25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

15 Ağustos 2017, Salı 09:13

TORBALI'NIN OTOMOBİL MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ÖZGÖRKEY Şirketler Grubu'nun, Torbalı'da ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırladığı KEY Museum'da 1886 - 2011 yıllarını kapsayan dönemde üretilmiş 130 otomobil, 40 motosiklet, 3 bin maket otomobil ve 2 bin 550 model otomobil amblemi sergileniyor.

ÖZGÖRKEY Şirketler Grubu'nun, Torbalı'da ulusal ve uluslararası boyutta klasik otomobil tutkunlarının ağırladığı KEY Museum'da 1886 - 2011 yıllarını kapsayan dönemde üretilmiş 130 otomobil, 40 motosiklet, 3 bin maket otomobil ve 2 bin 550 model otomobil amblemi sergileniyor. Küçükken oyuncak otomobil biriktiren Murat ve Selim Özgörkey kardeşlerin bu hevesleri kursaklarında kalmadı. İki yıl önce Torbalı'da 7 bin metrekarelik alanda açtıkları müzede 1886 yılında üretilen ilk otomobilden bugüne otomobil dünyasının demirbaşları olan Mercedes, BMW, Porsche, Cadillac, Ford gibi markaların ilk modellerinden günümüze kadarki yolculuklarını izlemek mümkün.

2 . DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİNDEN ARABALAR

VAR Müzede 130 otomobil, 40 motosiklet ve birçok otomobil aksesuarı sergileniyor. Motosiklet tutkunları için 19. yüzyıl sonlarından itibaren tasarlanmış farklı modeller, benzin istasyonlarının orijinal ekipmanları, klasik otomobil temalı eşarplar, 2 bin 550 adet model otomobil ve 2. Dünya Savaşı öncesinin en prestijli otomobil aksesuarları olan maskotlar, KEY Museum'da yerini alıyor ve ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

ULAŞIM ÇOK KOLAY

Müze İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 30 kilometre uzaklıkta. Müzeye havalimanından 20- 25 dakikada,  İzmir'den ise 30 dakikada ulaşıliyor. Çeşme'ye 1 saat uzaklıkta bulunan KEY Museum'ı, aynı zamanda Bodrum, Marmaris, Kuşadası gibi tatil yörelerine gidenler de yollarını uzatmadan ziyaret ediyor. KEY Museum, antik çağların en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Efes Antik Kenti ile aynı rota üzerinde konumlanıyor. Ayrıca on yılı aşkın süredir kazı çalışmaları devam eden Metropolis Antik Kenti, müzenin konumlandığı Torbalı'ya 10 km mesafede yer alıyor. Müzenin tarihi ve merkezi konumuyla, başta yerli turist ve akabinde yabancı turistler, dünyada önemi ve takipçileri gittikçe artan klasik otomobil tutkunları, dernekleri ve kulüplerinin de rotasına gireceği şüphesiz. Çünkü açıldığından beri yurt dışından çeşitli otomobil kulüplerinin üyeleri tarafından ziyaret ediliyor ve çok beğeniliyor. KEY Museum, pazartesi ve salı hariç olmak üzere haftanın beş günü saat 10.00 ile 17.00 arasında açık. Tam biletin 20 TL, indirimli biletin 10 TL'den ( öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü) satıldığı müzeye engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 6 yaşından küçük çocuklar ücretsiz geziyor.