29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

16 Ekim 2017, Pazartesi 12:48

TORBALI’NIN SATRANÇ DERNEĞİ OLDU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Torbalı’da ilk kez dernek statüsünde satranç merkezi açıldı. Torbalı Satranç Kulübü Derneği ismi ile kurulan dernek, Torbalılı öğrencilere satrancı öğrettiği ve sevdirdiği gibi ileri düzeyde verdiği eğitimle de geleceğin satranç şampiyonluğu adaylarından biri haline getiriyor.

Torbalı’da ilk kez dernek statüsünde satranç merkezi açıldı. Torbalı Satranç Kulübü Derneği ismi ile kurulan dernek, Torbalılı öğrencilere satrancı öğrettiği ve sevdirdiği gibi ileri düzeyde verdiği eğitimle de geleceğin satranç şampiyonluğu adaylarından biri haline getiriyor. Ertuğrul Mahallesi’ne açılan Torbalı Satranç Kulübü Derneği aynı zamanda yaratıcı drama, tiyatro, resim, halk oyunları, yıl sonu gösterileri, dikte konsantrasyon, zeka oyunları ve test çözümleri ile yabancı dil eğitimleri de veriliyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Yeni açılan derneğe kısa sürede büyük ilgi gösterildi. Derneğe katılan öğrenciler, anaokulu seviyesinden lise seviyesine kadar her seviye de satranç dersleri alabiliyor. Dernek aynı zamanda İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki önemli satranç turnuvalarını takip ederek, öğrencilerin bu turnuvalarda yarışabilmesini sağlıyor. Torbalı Satranç Spor Kulübü Derneği Bakanı Zülküf Karakoç, kayıtların devam ettiğini ifade ederek, Torbalılı velileri tanışmaya beklediklerini ifade etti. HASAN DEMİR