19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

31 Ekim 2017, Salı 16:10

TULUM KÖYÜ MESİRE ALANI İSTİYOR YETKİLİLER İLGİSİZ

Tulum Muhtarı Sebahattin Akman, Tulum’da bulunan ve Top Tepe olarak anılan yüksek tepeye mesire alanı yapılmasını istiyor.

Tulum Muhtarı Sebahattin Akman, Tulum’da bulunan ve Top Tepe olarak anılan yüksek tepeye mesire alanı yapılmasını istiyor. Top Tepe’nin insana huzur veren bir yer olduğunu ve mükemmel bir manzaraya sahip olduğunu ifade eden Muhtar Sebahattin Akman, buraya mesire alanı yapılması halinde İzmir’in her yerinden insanların geleceği bir yer olacağını söyledi. Muhtar Akman daha önce de konuyu Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na aktarmış ancak netice alamamıştı. İlçede yeşil alanların hızla tükendiğini ifade eden Muhtar Akman, Tulum’a yapılacak olan mesire alanı ile ilçeye büyük bir kazanım sağlanmış olacağını ifade etti. Dört dönemdir Tulum Mahalle Muhtarlığı yapan Sebahattin Akman, 10 yıl önce Top Tepe’ye araç yolu yapılması için seferber olmuş ve masrafların çoğunu kendi imkânları ile karşılamıştı.

MANZARASI TORBALI’YA HAKİM

Top Tepe’ye mesire alanı kurulmasını isteyen Tulum Mahalle Muhtarı Sebahattin Akman, “Çoğu kişi bilmese de Torbalı’nın en güzel manzarası Tulum Tepe’den izlenebilir. Daha önce burayı ziyaret edenler iyi bilirler. Tüm Torbalı Ovası’nı Ayrancılar sınırına kadar görmek mümkün. Etrafı ağaçlarla çevrili ve yüksek olan bu tepe, şehir yaşantısından kaçıp nefes almak isteyen insanlar için cennet konumunda. Buranın mesire alanı olması çok yararlı olacaktır” dedi. HASAN DEMİR