26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

16 Haziran 2017, Cuma 09:07

TÜRK- İŞ’TEN GREVDEKİ İŞÇİLERE ZİYARET

Türk İş Ege Bölge Temsilciliği grevdeki Form Mukavva işçilerini ziyaret etti.

Türk İş Ege Bölge Temsilciliği grevdeki Form Mukavva işçilerini ziyaret etti. Türk İş Ege Bölge Temsilciliği ve İzmir Şube Başkanları, sendikalaşma mücadelesi verdiği için işten atılan Hugo Boss işçisi Mehmet Fatih Uyda’nın ESBAŞ girişindeki direnişi 31. gününde, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkan Torbalı Ayrancılar'daki Form Mukavva işçilerin grevinin 22. günü de ziyaret etti.

SENDİKA GİRİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

ESBAŞ önündeki bekleyişinin 31. gününde olan Mehmet Fatih Uyda'nın ziyaretinde Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım konuştu. 2010 yılından beri Hugo Boss'ta örgütlenme çalışmasının başladığını hatırlatan Yıldırım, "Hugo Boss çalışanlarının yaktığı meşale sönmeyecek. Bu onurlu mücadele iş yerine sendika girinceye kadar devam edecek. Fatih Uyda'nın gerçekleştirdiği bu onurlu mücadelesine bizlerde destek veriyoruz. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz" dedi. İşçiler ise sık sık "Hugo Boss sendika girecek başka yolu yok" , "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

ZAFER SOKAKTA KAZANILIR

 Türk İş Ege Bölge Temsilciliği ve İzmir Şube Başkanlarının ziyaret ettiği Torbalı Ayrancılar'da 22 gündür grevde olan Form Mukavva işçileri, "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" , "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atarak karşıladı. Ziyarette konuşan Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Şişecam işçilerinin grevinin ertelendiğini hatırlatarak, Türkiye'nin farklı yerlerinde grevlerin olduğunu söyledi. Grevin 22. gününde işçilerin birbirine daha fazla kenetlendiğini belirten Yıldırım, birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleyi yükselteceklerini ifade etti. Yıldırım, "22 gündür sürdürdüğünüz onur, emek ve hak mücadelesinde yanınızdayız. Biz hakkımız olanı almanın mücadelesini veriyoruz. Uzlaşmadan yanayız ama teslimiyetçi bir sendika değiliz" şeklinde konuştu. (Kaynak Evrensel Gazetesi)