20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Spor

20 Eylül 2017, Çarşamba 14:03

ÜNLÜ KALECİ AVRUPA'YA TORBALI'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden olan, aktif futbol yaşamından sonra hayatına teknik adam olarak devam eden ve milli takım ile çeşitli kulüplerde görev alan Rasim Kara açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden olan, aktif futbol yaşamından sonra hayatına teknik adam olarak devam eden ve milli takım ile çeşitli kulüplerde görev alan Rasim Kara açıklamalarda bulundu.

KULÜPLERİMİZİN ALT YAPILARA BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM

Şu anda Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalıştığını kaydeden Rasim Kara, kendi oyuncumu yetiştirmedikten sonra yabancı oyuncuya kısıtlama getirmenin bir şeyi değiştirmeyeceğini ifade ederek, Kulüplerimizin alt yapılara bakış açılarını değiştirmemiz lazım. Yani bir Altınordu gibi Bursaspor gibi onların gençlere çalışacak sahaları, imkanları ve hocaları tahsis etmemiz lazım. 14 yabancı olması için Kulüpler Birliği'nden böyle bir teklif geldi. Bizim çok yetenekli gençlerimiz var. Ben bölgeler sorumlusuydum. 12-13 yaşından itibaren seçmeler yapıyoruz. Messi'ye, Ronaldo'ya benzeyen yetenekler var. Bunlara doğru tesisleri tahsis etmemiz gerekiyor. Şöyle bir sıkıntı var. 1 tane sahası olan bir takım var. Okullar başlıyor. 8 yaştan 19 yaşa kadar her takım var. Yani 11-12 tane takımı var. Bu oyuncular sahanın 4'te 1'inde anca 50 dakika çalışıyorlar. Bu şartlarda zor. Alt yapı hocalarının maaşlarını 2-3 ayda 1 ödemekler bu böyle olmaz dedi.

TORBALI TESİSİ AVRUPA ŞARTLARINDA

Altınordu Futbol Kulübü'ne 2 kez gittiğini ve muhteşem olduğunu söyleyen Rasim Kara şu ifadeleri kullandı Başkanını çok iyi tanıyorum, tebrik ediyorum. zor günler geçirdi ilk aşamada ama ürünü değerlendirmeye başlayınca para da kazanmaya başladı ve o da rahatladı. Yani dünyaya, Avrupa'ya örnek olacak tesisler var. Biraz dağınık tesisleri. Selçuk'ta var, Torbalı'da var, Kuşadası'nda var ama bunu yapmakta büyük bir iş. Başkan tek başına bu işleri üsteleniyor. Genç Milli Takımlara baktığınız zaman hep Altınordu ağırlıklı. Yani bu da gösteriyor ki orada doğru işler yapılıyor. Doğru eğitimler veriliyor. Doğal olarak da milli takımlara geliyorlar.