28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

6 Mayıs 2017, Cumartesi 09:18

YARALI LEYLEĞE SAHİP ÇIKTI

Bir tarlada yaralı bulunan leyleğe çiftçi 33 yaşındaki Murat Ünnü sahip çıktı. Ünnü, bacaklarından yaralı leyleğin tedavisi için İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkililerden yardım istedi.

Tire'nin kırsal mahallesi Küçükkale'deki bir arkadaşına ait tarlada, geçen 3 Mayıs Çarşamba günü, öğle saatlerinde ot biçen Murat Ünnü, yaralı bir leylek olduğunu farkedip, yardım etmek istedi. Ancak yuvasından yaklaşık 500 metre kadar ilerdeki leylek, ürküp yaralı halde havalanıp, uçarak gözden kayboldu. Ünnü, akşam kahveye gittiğinde arkadaşlarından yaralı leyleğin aynı tarlada tekrar görüldüğünü öğrendi. Bunun üzerine traktörüne atlayan Ünnü, soluğu tarlada aldı.

SAHİP ÇIKTI

Ünnü, tarlada bitkin haldeki, bacaklarından yaralı olduğu için ayakta durmakta zorlanan leyleği yırtıcı hayvanlara yem olmaması için evine götürüp, kümese koyarak koruma altına aldı. Su ve yiyecek verip yaralı leyleği besleyen Ünnü, "Şimdilik tek başına kümeste duruyor. Yüksek gerilim hattı tellerine takılıp, yaralandığını sanıyorum. İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkililerinden leyleğin tedavisi için yardım bekiyorum. Leyleği tedavisinin ardından yuvasına doğal ortamına bırakacağız" dedi