19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

1 Mayıs 2017, Pazartesi 11:36

YÖRÜKLER AHMETLİ’DE BULUŞTU

Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, dün kutlandı.

Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, dün kutlandı. Dernek tarafından geleneksel hale getirilen Yörük şenliğine Torbalı halkı ve farklı şehirlerden gelen Yörük dernekleri akın etti. Sabah erken saatlerde başlayan şenlik, gün boyu devam etti. Binlerce kişinin katıldığı şenlik, son derece renkli görüntülere sahne oldu. Ege Bölgesi’nin bir çok ilinden Yörük derneklerinin katıldığı şenlikte, dernekler sırayla zeybek oyunları oynadı. Zeybek oyunlarının ardından sevilen Yörük sanatçı Tolga Çandar, sahne aldı. Çandar, unutulmaz bir konsere imza attı.

KEŞKEK VE YAYIK AYRANI İKRAM EDİLDİ

Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, son derece renkli görüntülere sahne oldu. Ahmetli Yörükleri tarafından misafirlere ikramlar yapıldı. Misafirler için keşkek dövülürken, keçi sütünden yayık ayranı yapıldı. Misafirlere keşkek ve yayık ayranı ikram edildi. Yörük kültürünün olmazsa olmazı olan kıl çadırlar kuruldu. Dört bir yandan gelen misafirlerin yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Murat Bakan ile çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

ŞURGUN TEŞEKKÜR ETTİ

Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Şurgun, Yörük şenliğine katılan herkese teşekkür etti. Şurgun, “Derneğimizin geleneksel hale getirdiği şenliğimizi bu yılda gerçekleştirdik. Çok güzel bir şenlik oldu. Şenliğimize katılan bütün Torbalılılara, farklı illerden gelen Yörük arkadaşlarımıza, sivil toplum kuruluşu üyelerine, siyasetçilere ve milletvekillerimize çok teşekkür ederim” dedi. HASAN DEMİR