20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

18 Nisan 2017, Salı 08:51

YSK KARARLARI PROTESTO EDİLİYOR

Türkiye’nin dört bir yanında yüzbinlerce vatandaş referandum sonuçlarını protesto etmek için sokağa döküldü.. Yüzbinler referandumun yenilenmesini istiyor.

Türkiye’nin dört bir yanında yüzbinlerce vatandaş referandum sonuçlarını protesto etmek için sokağa döküldü.. Yüzbinler referandumun yenilenmesini istiyor... 'Mühürsüz oy pusulası şaibesi' iddialarının ardından başlayan eylemler dün olduğu gibi bugün de İstanbul, Ankara ve İzmir'de yüzbinlerce vatandaşın katılımıyla protesto ediliyor. Akşam saatlerinde 'Hayır'ına sahip çıkmak isteyen vatandaşlar sokaklara akın etti.

TÜRKİYE'NİN HER YANI PROTESTO HALİNDE

Referandumda 'evet' yönünde oy kullanan bazı vatandaşların da eylemlere katıldığı görüldü... 'Hayır' protestolarına destek veren Evet'çilerin ortak görüşü ise, halkın yarısı 'hayır' derken ortak bir anayasa mutabakatının sağlanamayacağı ve şaibe iddialarının ortadan kaldırılması yönünde.. Öte yandan, Antalya ve İzmir'deki protestolara polis müdahalede bulundu, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve İzmir’de vatandaşlar referandum sonuçlarını protesto etmek için sokaklara akın etti. Özellikle, YSK’nın ‘son dakika’ kararı ile mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasıyla birlikte referandumun gölgelendiği ifade edildi.