19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

21 Ocak 2017, Cumartesi 13:30

Mehmet Vurur

GARAJ ESNAFI KAN AĞLIYOR

30.01.2017 tarihinde yayın hayatına başlayan Bizim Torbalı ailesine başarılar diler, bu yayın hayatında tarafsız ve ilkeli olarak hareket edeceklerinden hiç şüphem olmadığını belirtirim.

Şimdiden başarı göstergesi olan beğeni sayısıyla, bu toplumun tarafsız olarak haklının yanında haksızın karşısında durarak gerçekleri yansıtan bir basın olacağına inancım tamdır.

Bizlerin kalemiyle sesini duyuramayanın sesini, haksızlığa uğrayanın hakkını arayacaktır. Güçlünün yanında değil mağdurun yanında olacaktır. Ben değil biz olacağız, sesimizi Bizim Torbalı’dan duyuracağız sloganıyla ilk olarak Torbalı’nın mağdur olan esnaflarını yazmak istiyorum. Evet, hepinizin bildiği üzere şu anda bir türlü derdini anlatamayan, mahkemeye gitse adaletli bir kararın çıkmayacağından şüphe duyan, Torbalı'mızın ilçe garaj esnafları kan ağlamaktadır. 04.01.2017 tarihinde esnafımıza gönderilen tebliğ ve ay sonunda yani 30.01.2017 tarihinde boşalt tebliğ evrakıyla başından kaynar su dökülen esnaf kardeşim, ne yapacağını şaşırmıştır. Sizler sonuna kadar haklısınız. Türkiye’nin hiç bir yerinde ve belediyelerinde yirmi beş günlük boşalt tebliği yapılamaz. Ama malumunuz bu zamana kadar hep aynı yol izlenmiştir. Biz yaptık oldu, ne halkın görüşü, ne meclisin bilgisi çok da önemli olmadı bunlar için, çünkü çoğunluk onlarda.

Soruyoruz;

Bu esnaf nereye gidecek? Ne yapacak? Ben bilmem, ben ayın başında ihale yapacağım diyorsunuz ama bu garaj nereye gidecek, hiç düşündünüz mü? Bu dolmuşçu esnafına yer yapıldı mı, o benim sorunum değil Büyükşehir Belediyesinin sorunu mu diyorsunuz? Eh be kardeşim, siz bu insanlardan oy isterken, onlar size siz bizim muhatabımız değilsiniz, Büyükşehir Belediyesi bizim muhatabımız mı dediler?

Sayın Torbalı Belediyesi;

Ulaşım Büyükşehir’e ait olabilir ama bu insanlar Torbalı'mızın insanı ve seçmenidir. Birazcık elinizi vicdanınıza koyun, bu kış kıyamette ülkenin hali belli, herkes pamukla su içiyor. İnsanların borcu, alacağı ve bu yere güvenip kredi ödemeleri var. Ya bu esnafa bir yer gösterin, ya da tahliye süresini uzatın. Bu insanların vebali büyük olur der hepinizi ALLAH’a emanet ederim.