20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

27 Ağustos 2017, Pazar 14:47

Sadık Azan

NE UMULDU NE BULUNDU?

Memur ve memur emeklileri maaşlarına yapılan artış,hoşaf projesi,Deve sidiği derken yazmak için o kadar çok neden varken oturduğumuz İlçemizi unutmak olmaz.Havası,suyu, trafiği, trafik kazaları, geçilemeyen yolları, bitirilemeyen yaya geçidi, sonunda hizmet vermeye başlayan hastahane vs tabi-ki de ilgilendiriyor hepimizi. Onun için belediyecilik dedim.

Önceki zamanlarda adı Belediye Reisi, şimdilerde Belediye Başkanı olan, halk tarafından seçilen başkan ve meclis üyelerinin oluşturduğu kurumun görevleri, yükümlülükleri, yaptırımları, hizmetleri nelerdir diye soralım kendi kendimize. a-Hizmet b-İcraat c-İş bulma kurumu d-Hepsi midir? Belediye çalışanları kamuya mı bağlıdır, yoksa kamuya bağlı mavi ve beyaz yakalı özel sektör çalışanları mıdır? İşin içine birde büyükşehir belediyesi girince tam arapsaçı.

Durun daha bitmedi. Devletin bakanlıkları işin içinde olunca hadi çözün bakalım. Ne yalan söyleyeyim ben çözemedim ve anlayamadım bu belediyecilik adı verilen sisteme. Bu karmaşıklığın ilçemize yansıyan halini biraz örnekleyeyim isterseniz. İlçe Belediyesinin çeşitli yerlere astığı, yapıştırdığı reklamlarda dikkatimi çekenler.

Sayın Başkan(Torbalı,Selçuk duble yolunu, Torbalı Devlet Hastahanesi, Fetrek çayı çevre düzenlemesi,SGK binası) bildiğim kadarıyla devlet yapıyor değil mi? Sizin reklamlarınızda o projelerin ne işi var? Sayın Başkan pazar yeri yaya alt geçidi ve barış yapı yürüyüş yolu düzenlemesi, Çapak, Ayrancılar, Torbalı,Yazıbaşı ve Atatürk mahalleleri meydan düzenlemeleri için size ve ekibinize teşekkür ederiz. Ancak huzur evi için geçmiş dönem de emeği geçenleri de unutmamak gerek.

Yine Belediye reklamlarında dikkatimi çeken şeylerden biride İlçemizde ki inşaat ruhsatı rakamları. 2016 yılında 680,2017 yılı Ağustos ayına kadar 490. Geçmiş dönemlerde de aynıydı bu oranlar. Evet İlçemiz inşaat sektörü açısından hızlı yükseliş gösteriyor. Ancak sayın Başkan siz On beş yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisi üyesisiniz ve bu sıfatla başkan seçildiniz. Siz ve sizin gibi parti kurmayları neden Torbalı'da bu kadar çok inşaat yapılıyor diye dert edinmeniz gerekiyor sanırım.

Yakın İlçeler Ödemiş, Beydağ ve Kiraz'dan dahi bu kadar insan niye İlçemize göç etmek zorunda kalıyor düşünmeniz ve ona ekonomik politikalar yürütmeniz gerekiyordu. Yoksa bu kadar İnsan ilçemize tatil amaçlı gelmediğine göre bir yerlerde yanlışlık var demek. Bayındır dendiğinde akla çiçek, Ödemiş denince akla patates gelir.

İlçemiz Torbalı deyince aklımıza ne gelir bunu hiç düşünen oldu mu acaba? İki yüz bine yaklaşan nüfusuyla birçok ilden daha büyük ve İlçeler içinde en fazla vergi verenler arasında ilçemiz denince akla sanırım belirgin hiç bir şey gelmiyor. Kuruluşundan bu güne kadar bütün belediye başkanları da dahil, daha İlçe garajı olmayan, eskimiş belediye binası olan, doğru dürüst hastane binasına yeni kavuşan,i nişli çıkışlı da olsa sadece futbol takımı olan, pazar yeri çatısı yapabilmiş, park ve çay bahçeleri yapabilmiş, sadece yollarına kilit taşı yapabilmiş bir kaç eski tarihi binayı restore edebilmiş, hizmet için üç beş bina yapabilmiş İlçemiz için, en büyük sıkıntı imar yasalarında araçlar için park sorununu çözememiştir.

Böyle bir çarşı İlçemize hiç yakışmıyor yolların her İki yanı park yeri,kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiş geçmek mümkün değil. Park sorununu çözen, keşmekeşten kurtarıp çarşı özelliğine kavuşturan başkan kim olursa İlçe tarihine adını hizmet adamı diye yazdırır.

Son yapılan yerel seçimler propaganda döneminde, Ak belediyecilik ile tanışın diye söyleminden merak içinde umut içinde bekledim ben kendi adıma.Eee nede olsa iktidar partisi var arkasında başkanın diye, pek de bir şey gördük sayılmaz.Yoksa bizim Başkan'da sayın Cumhur Başkanı'nın dediği metal yorgunluğu mu var yoksa? HADİ BAKALIM KOLAY GELSİN AK BELEDİYECİLİK.