25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Mart 2023, Çarşamba 09:54

ABD’DEKİ BANKA KRİZİ MOTORİNE İNDİRİM GETİRDİ

MOTORİNİN LİTRE FİYATI 21,34 LİRA OLDU

ABD’de dev bankaların peş peşe iflas açıklaması petrol fiyatlarını alarma geçirdi. Petrolde ‘iflas’ alarmı akaryakıtta tabelanın değişmesine neden oldu. Petroldeki düşüşe bağlı olarak Türkiye’de motorine 78 kuruşluk indirim yapıldı

Hafta sonu bankacılık sisteminde yaşanan sorunlar ABD’yi sarstı. Önce Silicon Valley Bank, ardından da Signature Bank'a kayyum atandı. Peş peşe gelen iflaslar küresel piyasalarda sert hareketlerin yaşanmasına neden oldu. İflasın bir krize dönüşmesi riski ve durgunluk ihtimalinin artmasıyla petrol fiyatları bir önceki gün yüzde 5 kayıp verdi. Brent petrolde dün ise 76 dolar seviyelerine kadar gerileme sürdü. Ham petrol fiyatları da 70 dolar sınırına kadar çekildi. Böylede 12 Aralık 2022 sonrası en düşük seviye görüldü.

MOTORİNE 78 KURUŞ İNDİRİM GELDİ

Mazot ve benzin fiyatı başta olmak üzere akaryakıt piyasasında indirim getiren haber ABD’den geldi. Ülkede peş peşe iflas açıklayan dev bankalar petrol fiyatlarını alarma geçirirken yaşanan sert kayıplar motorin fiyatları için indirim olarak yansıdı. Motorine indirim haberleri sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir akaryakıt pompa fiyatları güncellendi. Bu bağlamda yurt içi akaryakıt fiyatları, küresel petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişime göre hareket ederken flaş bir gelişme yaşandı. Dolar kuru 18,97 seviyesinde yatay seyrini sürdürürken petroldeki düşüşe bağlı motorinde 78 kuruş indirim yapılırken benzin fiyatlarında herhangi bir değişim gözlenmedi.