29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Mart 2023, Cumartesi 12:04

CHP TORBALI'DAN KARDEŞ KENTE ZİYARET

OSMANİYE'YE YARALARI SARMAYA GİTTİLER

CHP Torbalı İlçe Örgütü, Türkiye’nin 11 ilini vuran deprem nedeniyle İzmir’in kardeş kenti ilan edilen Osmaniye’ye moral ziyaretinde bulundu. CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar Akova ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Torbalı İlçe Yöneticileri, bu kapsamda dün Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesindeki depremzedeleri ziyaret etti

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde ciddi yıkımlara neden olan depremin yaralarını sarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Deprem nedeniyle İzmir’in kardeş kenti ilan edilen Osmaniye’de de bu çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.  CHP İzmir İl Örgütü de, bu kapsamda her hafta Osmaniye’ye bir heyet göndererek, orada bulunan depremzedelerle kardeşlik köprüsü kurmak için yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında ilk hafta CHP Torbalı İlçe Örgütü, Osmaniye’ye giderek depremzedeler ile bir araya geldi. CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, ilçe örgütü yöneticileri ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar Akova ile birlikte dün sabah saatlerinde vardığı Osmaniye’de ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cebelibereket Şehit Ali Alkan Ortaokulu’nda kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’ne gitti. Burada Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm ve beraberlerindeki heyetle buluşan Demir ve Akova, beraberlerindeki heyetle yetkililerden bilgi aldıktan sonra Hasanbeyli ilçesine geçtiler.

BAŞKAN DEMİR’DEN DUYGU YÜKLÜ PAYLAŞIM

Hasanbeyli’de ilk olarak CHP Hasanbeyli İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Akova ve Demir, Hasanbeylili yol arkadaşlarıyla birlikte ilçeyi gezdiler. İlçe sakinleri ve esnaflarla görüşen CHP heyeti, bir yandan geçmiş olsun dileklerinde bulunurken diğer yandan da yaraları sarmak ve depremzede yurttaşlara moral vermek için yaptıkları ziyarette, Hasanbeyli ilçesinde çalınmadık kapı bırakmadı. Ziyarete ilişkin ilçe sakinlerine bilgilendirmelerde bulunan Akova ve Demir, her hafta bir ilçe örgütü ve bir il yöneticisiyle Osmaniye’ye ziyaretler gerçekleştireceklerini söylediler. Ziyaretleri sırasında CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Osmaniye’deyken gördüğü bir duvar yazısının ardından sosyal medya hesaplarından duygu yüklü bir paylaşımda bulundu. Demir yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Osmaniye’deyiz… İl Başkan Yardımcımız Özgür Çağlar Akova, Torbalı Belediye Başkanımız Mithat Tekin, Balçova Belediye Başkanımız Fatma Çalkaya, Balçova İlçe Başkanımız Murat Aküzüm, 27. Dönem Milletvekili adayımız Sefer İpekli, ilçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile birlikte Osmaniye’ye bir nebze olsun moral olmaya geldik. Tunç Başkanımız nezdinde haftalardır Osmaniye’de gönüllü olarak emek veren Büyükşehir Belediye personellerimize ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederiz. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam ediyoruz. #Osmaniye  #YaralarımızıBirlikteSaracağız". Başkan Demir'in bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.