18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Mayıs 2022, Salı 09:28

FIRSATÇILAR VAKİT KAYBETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sektörünü canlandıracak 3 yeni paket açıkladı. Buna göre, ilk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar ise 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Bu paketin açıklamasından kısa bir süre sonra internetteki konut ilanlarının fiyatları artmaya başladı.

İlk defa konut sahibi olacaklara seslenen Erdoğan, "Birinci pakette ilk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99'luk kredi sağlayacağız." dedi.

"10 YILA KADAR VADELİ YÜZDE 0,89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ"
Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İkinci paket birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan'dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının TL'ye dönüşümün teşvik etmektir."

KONUT FİYATLARI BİR ANDA ARTTI
Paketin açıklanmasının ardından internette yer alan konut ilanlarının fiyatlarındaki değişiklik gözlerden kaçmadı. Harekete geçen bazı vatandaşlar satışta olan konutlarının ilandaki fiyatlarını güncelledi.