25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Aralık 2022, Pazartesi 16:28

Kadın Hakları Günü'nde kahvaltıda buluştular

CHP Torbalı'dan anlamlı etkinlik

CHP Torbalı İlçe Örgütü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, nedeniyle Beyaz Kafe’de bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Kahvaltı etkinliğinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  partiye yeni üye olan kadınlara rozetlerini taktı

5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklik ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanındı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda büyük önem taşıyor. Bu kapsamda CHP Torbalı İlçe Örgütü, Beyaz Kafe’de anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Torbalılı kadınlara yönelik düzenlenen kahvaltı etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Kadın ve Kadın Politikaları, Kültür-Sanat ve Sağlık İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, CHP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

DEMİR: SİZ OLMAZSANIZ BİZ OLAMAYIZ

Beyaz Kafe’de gerçekleşen kahvaltı organizasyonunda ilk sözü CHP Torbalı İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Ece Bozbay alarak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirerek, başta Deniz Yüceli Fulya Alçay ve Mithat Tekin olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Bozbay’ın ardından kürsüye gelen CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ise, yaşanan ekonomik krizin vatandaşın sırtına bindirdiği yükten bahsederek bu süreçten kurtulmanın yolunun kadınların birliğinden geçtiğini vurguladı. Demir, “Artık susma zamanı değil, artık haykırma zamanı. Artık haykıracaksınız, Cumhuriyet Halk Partisi sizlerin desteği ile iktidar olacak ve o iktidar da siz değerli kadınlarla birlikte olacak. Eğer siz olmazsanız biz olamayız” ifadelerini kullandı

YÜCEL: “BİZ KADINLARIMIZI EL ÜSTÜNDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gerçekleşen buluşmada söz alan İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün burada bu organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanımız Mithat Tekin’e ve İlçe yönetimimize çok teşekkür ederim. Ülkemizde maalesef kadın cinayetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. 20 yıldır kadınlarımız bu hükümet nedeniyle yeteri kadar değer görmüyor. Kadınlarımızın ölümlerini azaltmak ve onlar için daha refah bir hayat için imzalanan İstanbul Sözleşmesinden bir kararname ile çıkıldı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman kadınlarımızı el üstünde tutmaya devam edeceğiz kimsenin şüphesi olmasın. Ben bu vesileyle yeniden tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TEKİN: “KADINLARIMIZ HER ŞEYİ BAŞARIR”

Kadınlar için düzenlenen organizasyonda söz alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan başta il başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bizler kadınlarımızın istedikleri her şeyi başarabileceğini biliyoruz. Bizler ise kadınlarımıza her zaman destek olacağız yanlarında duracağız. Kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” dedi. Kahvaltıda söz alan İlçe Başkanı Övünç Demir, “Tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar yeter ki istesin başaramayacakları hiçbir şey yok” diyerek sözlerini noktaladı. Öte yandan organizasyon sonunda İl Başkanı Yücel tarafından partiye yeni üye olan kadınlara rozetleri takıldı.