27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Kasım 2021, Pazartesi 11:19

ÖVÜNÇ DEMİR: HUZURUMUZU KAÇIRAN SURİYELİLERİ İSTEMİYORUZ

Başka Batuhan'lar Ölmesin...
Övünç Demir: Huzurumuzu Kaçıran Suriyelileri İstemiyoruz

 
Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, 2 ay önce Suriyeli bir mülteci tarafından Barış Yapı Sitesi önünde 19 yaşında katledilen Batuhan Barlak'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette duygulu anlar yaşandı.
Geçtiğimiz Eylül ayında Suriyeli bir mülteci tarafından kalbinden bıçaklanan Batuhan Barlak, hayatının baharında yaşamını yitirmiş, Batuhan Barlak'ın ölümü sonrası mahallede Suriyelilerle vatandaşlar arasında gerginlik yaşanmıştı. Acılı aileyi ziyaret eden CHP ilçe yönetimi, taziyede bulunarak başsağlığı diledi. 

ÖVÜNÇ DEMİR: ''Torbalımız kozmopolit bir yer. Şehrimiz uzun yıllar göç aldı. Torbalı'ya ekmek parası kazanmaya, çalışmaya memleketimizin her yerinden vatandaşımız geldi. Bugüne kadar huzur içerisinde Torbalımızda hayat devam ediyordu. Hükümetin bile isteye yerleştirdiği Suriyelilerin misafirliğinden rahatsız olmanın ötesine geçtik. Canımıza kastedecek cesareti bulan Suriyeli mültecileri Torbalımızda istemiyoruz. Gencecik bir evladımız öldü. Bu acının tarifi yok." 

ACILI ANNE: BAŞKA BATUHAN’LAR ÖLMESİN!

Batuhan Barlak’ın acılı annesi Ümit Barlak, ziyaret için İlçe Başkanı Övünç Demir ve yönetimine teşekkür ederken, başka ölümlerin olmaması için çağrıda bulundu. Bazı Suriyeli mültecilerin Barış Yapı Sitesi ve çevresinde gençleri gasp etmeye çalıştığını da ifade eden acılı anne, güvenlik zafiyetinin giderilmesi ve önlemlerin alınması için siyasetçilerden yardım beklediğini ifade etti.

DEMİR: BATUHAN'IN HATIRASINI YAŞATACAĞIZ...

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Batuhan Barlak’ın ölümünün verdiği acıyı tüm Türkiye’nin yaşadığını ifade ederek Batuhan Barlak'ın hatırasını yaşatacaklarının sözünü verdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlatan Başkan Demir, CHP iktidarında tüm mültecilerin 2 yıl içerisinde planlı bir şekilde, barışçıl yöntemlerle evlerine gönderileceğini belirtti.