24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

6 Kasım 2017, Pazartesi 12:53

TEOG YERİNE GELEN YENİ SİSTEM MAHKEMELİK OLUYOR

TEOG yerine gelen yeni sisteme ilişkin, velilerden, eğitimcilerden ve eğitim sendikalarından tepkiler sürerken Eğitim İş Sendikası mahkemeye gideceğini açıkladı. Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Çocukların eğitim hayatını koşulsuz ve farksız olarak sürdürebilmesini, eğitimde fırsat eşitliğini engelleyeceği için yürütmeyi durdurma davası açıyoruz” dedi.

‘TEOG SİSTEMİNİ SAVUNMUYORUZ AMA…’

Yeni sisteme ilişkin tepki çeken noktalardan biri her öğrencinin kendi bulunduğu mahalledeki liseye kayıt yaptırması. TEOG devam etmiş olsa bu yıl 1 milyon 200 bin öğrencinin gireceğini belirten Yıldırım, “Çocuklarımızın önünü dolaylı da olsa tıkamasına neden olan ve onları imam hatip liselerine yönlendiren bu sisteme karşıyız” diyor: “TEOG’u savunmuyoruz ama en azından birkaç yıllığına geçiş süreci yaşanmalı ve yeni sistem bilimsel, akademik çalışmalarla, konunun uzmanlarıyla, sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek oluşturulmalıydı. Topluma ve çocuklarımıza zarar vermeden hayata geçirilmesi için süre tanınmalıydı. Biz çözüme tarafız ama bunun için mutlaka en az 2 yıl bu yeni sistemin askıya alınması lazım.”

‘DAVA AÇIYORUZ’

Bakan Yılmaz’ın yeni sisteme ilişkin açıklamalarının ardından sendika olarak mahkemeye gitme kararı aldıklarını ifade eden Yıldırım, yeni sistemi mahkemeye taşımak için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek şunları söyledi, “Biz dün itibarıyla avukatlarımıza talimat verdik. Şu an çalışmalarımız yapılıyor, hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bütün derdimiz 1 milyon 200 bin çocuğumuzun ve bundan sonraki milyonlarca çocuğumuzun hükümetin hazırlıksız yaptığı ve oldu bittiye getirdiği bu süreçten olumsuz etkilenmemesini sağlamak. Biz Eğitim İş Sendikası olarak bu işe seyirci kalmayacağız.”