16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Mart 2023, Cumartesi 10:46

TORBALI POLİSİ UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

EVİNDE ESRAR ÜRETEN BİR KİŞİ YAKALANDI

Torbalı’da polis, yurt dışından getirilen ithal tohumlar ile uyuşturucu imal ettiği belirlenen bir kişinin evine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Grup Amirliği, Manchester’dan getirttiği ithal tohumlarla uyuşturucu imal ettiği belirlenen Y.İ. isimli şahsın Tepeköy Mahallesindeki evine operasyon düzenledi. Y.İ.’nin yaşadığı dubleks evin ikinci katında esrar üretimi için iklimlendirme sistemi kurduğu ve saksılar dolusu esrar üretimi yaptığı tespit edildi. Yapılan operasyonda piyasada ışık sigarası olarak bilinen ve yaklaşık 2 milyon lira değerinde esrar ve kenevir ele geçirilirken evin iklimlendirme sistemi kurulan bölümde saksılar içerisinde 82 kök Hint keneviri, 644 gr esrar, 19 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet tabanca ve şarjör ele geçirildi.

“UYUŞTURUCU TACİRLERİ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Öte yandan şüpheli Y.İ.’nin hakkında 9 farklı suçtan 14 yıl hapis cezası kararı bulunduğu ve bu nedenle arandığı anlaşılırken, şüpheli çıkartıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuya ilişkin basınla bir not paylaşan Torbalı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “İzmir polisi olarak uyuşturucu tacirlerine karşı yürüttüğümüz mücadelemiz, vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.