18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Kasım 2017, Çarşamba 14:01

TORBALI'YA SİLİKON VADİSİ TESİSİ KURULACAK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik çeşitli açıklamalar yaptı. Çelik Torbalı'ya da bir tesis kurulmasının planlandığını açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik çeşitli açıklamalar yaptı. Çelik Torbalı'ya da bir tesis kurulmasının planlandığını açıkladı.DEÜ Rektör Vekili Prof. Erdal Çelik, üniversite bünyesinde oluşturacakları Silikon Vadisi’ni çok önemsediğini de vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Silikon Vadisi’ni çok önemsiyorum. DEÜ bunu yapacak düzeyde. Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi buna uygun. Kalkınma Bakanlığı’ndan 9 milyon tl aldık. Nano teknolojiyi kullanarak silikon çitler ve elektronik aygıtlar üreteceğiz.

5 TESİSTEN BİRİSİ TORBALI'YA

DEÜ Rektörü açıklamasını şöyle sürdürdü ''Türkiye’de üretilmeyen silikon aygıtlar üretiyoruz. Güneş panellerinden tutun da cep telefonu ve her türlü cihaza kadar entegre devreler üreten bir sisteme sahibiz. 17 farklı laboratuvar var. Bu laboratuvarları kullanarak prototipleri üretiyoruz, ardından da tesisleri. Kurduğumuz beş ayrı tesis var. Bir tane de Torbalı’ya kurma çalışmaları içindeyiz. Yurt içi ve dışı firmaları bu Vadi’ye çekeceğiz. Liseden tutun da doktoraya ve akademisyen hocalarımıza kadar herkes bu Silikon Vadisi’nde olacak. Çok daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Microsoft’u biz yapalım. Yerli yazılımlar üreteceğiz. Milli ve yerli elektron mikroskoplarından tutun da x ışınları cihazına kadar üreteceğiz. Silikon Vadisi ülkemize ekonomik anlamda da katkı sağlayacak.”