26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Şubat 2023, Perşembe 16:44

USLU: YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

GÖZLER İLÇE SEÇİM KURULU'NDA

Ziraat Odası Delege Seçimlerine ilişkin İzmir İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının ardından Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, bir açıklama yaparak yürütmeyi durdurma kararının delege seçimlerinde yapılan usulsüzlük yüzünden mağdur olan yüzlerce çiftçiye hayırlı olmasını diledi. Gözler İlçe Seçim Kurulu’nun atacağı adıma çevrildi

Torbalı Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, mahkeme kararının binlerce çiftçinin yaşadığı mağduriyetin sona ermesi noktasında çok önemli olduğunu ifade etti. Uslu öte yandan kararın çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

“MAHKEME KARARINA GÖRE YARINKİ SEÇİMİN GERÇEKLEŞTİRİLMEMESİ GEREKİYOR”

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Uslu; “Kamuoyuna; Torbalı Ziraat Odası’nın mevcut yönetimi, 30 Kasım 2022 tarihinde bir karar alarak bu tarihten üç gün sonra yani 2 Aralık 2022 günü 60 mahallede delege seçimi için sandık kurmuştu. Oda üyelerimiz bu durumu baskın seçim olarak nitelendirmiş ve odaya çeşitli itirazlarda bulunmuştu. Mevcut başkan ve ekibi bu şikâyetleri görmezden gelmesinin yanında listeleri askıya asmamak başta olmak üzere, üreticilerin adreslerinde kaydırma yapmak gibi pek çok seçim usulsüzlüğü yapmaktan da çekinmemiş ve seçimlerin son derece şaibeli bir şekilde gerçekleşmesine neden olmuştur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 60 delegeden bizi oda başkanı olarak görmek isteyen 32 arkadaşımız mahallelerinde kurulan sandıklarda bizim listelerimizden delege seçilmiştir. Ancak seçimden zaferle çıkmış olmamız, yapılan usulsüzlüklere ve oda üyelerimizin itirazlarına sessiz kalacağımız anlamına gelmiyordu. Zira yapılan usulsüzlükler, oda üyelerimizin iradesinin sandığa tam anlamıyla yansımasına engel olmuştur. Tam da bu nedenle üyelerimizin yargıya taşıdığı itirazlarına sahip çıkarak onların yanında durduk. Neticesinde İzmir İdare Mahkemesi, üyelerimizin yaptığı itirazlar karşısında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi noktasında çok önemlidir. Bu nedenle kararın çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim.  Bu karara göre 3 Şubat günü yani yarın yapılması beklenen seçimlerin gerçekleşmemesi gerekiyor. Bizler de hukuka aykırı bir durumun yaşanmaması için bugün oda üyelerimizle birlikte Torbalı Adliyesi’ne giderek İlçe Seçim Kurulu’muza mahkeme kararını içeren dilekçelerimizi sunduk. Bundan sonraki süreçte yargıdan gelecek kararları ve sürecin işleyişini hep beraber takip edeceğimizi değerli Torbalılı hemşerilerimin bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.