29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Şubat 2023, Perşembe 16:41

YARGI, USULSÜZLÜĞE “DUR” DEDİ

HİLECİLERE KÖTÜ HABER

2022 yılı Aralık ayında gerçekleşen Torbalı Ziraat Odası Delege Seçimlerine yargıdan kritik bir karar çıktı. Delege seçimlerine ilişkin usulsüzlük itirazlarını yargıya taşıyan Uslu’nun desteğiyle yapılan başvuru sonucunda işleyen süreçte mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi

Torbalı Ziraat Odası mevcut Başkanı Yılmaz Girgin ve yönetiminin Aralık ayında almış olduğu baskın seçim kararıyla Torbalı Ziraat Odası Delege seçimleri, oda üye ve delege adaylarının itirazlarına rağmen seçim tarihinin açıklanmasından üç gün sonra gerçekleşmişti. Öte yandan oda üyelerini seçimlere ilişkin çeşitli usulsüzlükler yapıldığını ifade ederek bu usulsüzlüklerin düzeltilmesi noktasında da Başkan Girgin ve ekibine çok sayıda çağrıda bulunulmuştu. Girgin ve yönetimi çağrıları yanıtsız bırakırken, itirazların gölgesinde yapılan ve 60 delegenin seçildiği sandıktan da yenilgiyle ayrıldı. Girgin yönetimi, Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu karşısında 28 delege çıkarabildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI!

Seçim süreci boyunca adil ve şeffaf bir yönetim vurgusu yapan ve Torbalılı üreticinin hakkını kimseye yedirmeyeceğinin altını çizen Uslu, listesinde yer alan 32 delegenin seçilmesine rağmen usulsüz iddialarının ve itirazların gölgesinde hak arayışına sahip çıktı. Torbalılı üreticilerin de bu destekle yargıya taşıdığı seçim itirazında mahkeme kararını açıkladı. Yargı 1 Şubat 2022 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verirken, bu karar taraflara da tebliği edildi. Kritik karar sonucunda 3 Şubat Cuma günü yapılması planlanan Torbalı Ziraat Odası Genel Kurulu gerçekleştirilemeyecek.