24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Aralık 2022, Pazartesi 16:31

Ziraat Odası üyelerinden Kaymakamlığa itiraz

“32 DEĞİL, 60 MAHALLEYİ DE KAZANSAK USULSÜZLÜĞE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

Torbalı Ziraat Odası seçimlerinin yankıları sürmeye devam ediyor. Seçim öncesinde ortaya atılan iddialara konunun muhatabı olan mevcut oda yönetimi tarafından herhangi bir cevap verilmezken, ziraat odası üyeleri konuya ilgili iddiaların araştırılması için itirazlarda bulunduklarını ifade ettiler

Geçtiğimiz Cuma günü Ziraat Odası delege seçimleri için 60 mahallede sandık kurulmuştu. Seçimlerin ardından pek çok mahallede oy kullanan oda üyeleri ve delege adayları seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle kaymakamlığa itiraz dilekçesi sundu. Torbalı Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu da gerek seçim öncesi gerekse seçim gününde bir takım usulsüzlükler yapıldığını vurgulayarak konuya ilişkin açıklamada bulundu. Uslu, listesinde yer alan 32 kişinin delege seçimini kazanmasına rağmen yapacağı itirazların sebebinin seçim öncesi vermiş olduğu çiftçilerin haklarını koruma sözü olduğunun altını çizdi.

“32 DEĞİL, 60 MAHALLEYİ DE KAZANSAK USULSÜZLÜĞE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Uslu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimden zaferle ayrılmış olmamıza rağmen pek çok mahalledeki üreticimizin başta oy kullanma hakkı olmak üzere hakları gasp edilmiştir. Yola çıkarken üreticimizin haklarını sonuna kadar savunacağımıza dair bir söz vermiştik. 32 değil 60 mahallenin tamamını bizim delege adaylarımız kazanmış da olsa usulsüz olan hiçbir şeye izin vermeyiz. İkamet ve çiftçilik adresi dışında bazı üreticilerimize kayıtlı olmadığı adreslerde oy kullandırıldığı, seçim listelerinin seçim öncesinde muhtarlıklara gönderilmediği; dolayısıyla seçmenlerin oy kullanacakları mahalleleri son dakikaya kadar bilemedikleri yaptığımız ilk tespitler arasında yer alıyor. Öte yandan birçok üyenin seçim öncesi odaya mahalle düzenlemelerinde yapılan usulsüzlüklere ilişkin düzenlenmesi için başvuruda bulunduğunu biliyoruz ancak ortaya çıkan tabloda görüyoruz ki oda bu yanlıştan dönmemekte de ısrarcı davranmış. Kısacası çiftçilerimizin başta oy kullanma hakkı gasp edilmiş olup iradesinin sandığa yansımasına da önemli ölçüde müdahale edilmiştir.  Tüm bu nedenlerle çiftçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımızı tekrar ediyor ve gerekli başvuruları yapmış bulunuyoruz”.