18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Aralık 2022, Perşembe 16:34

ZİRAAT ODASINDA MAĞDUR EDİLEN ÇİFTÇİLER KONUYU YARGIYA TAŞIYOR

"ÇİFTÇİMİZİN HAKKINI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Torbalı Ziraat Odası seçimlerinde mahallelerinde usulsüzlük yapılan çiftçiler, konuya ilişkin geçtiğimiz Pazartesi günü itirazda bulunmuştu. Çiftçilerin itirazlarının reddedilmesi üzerine seçimden 32’ye 28’lik liste zaferiyle ayrılan Ziraat Odası Başkan Adayı Uslu, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanan çiftçilerin yanında durmaya devam edeceklerini duyurdu

Usulsüzlüklerin gölgesinde şaibeli bir biçimde 60 mahallede gerçekleştirilen Torbalı Ziraat Odası delege seçimlerinin ardından tüm usulsüzlüklere rağmen 60 mahalle delegesinden listesinde yer alan 32 delegenin seçilmesiyle liste zaferi elde eden Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, mahallelerinde usulsüzlük yapılan üreticilerin konuya ilişkin itirazlarda bulunduklarını açıklamıştı. Mahallelerinde yapılan usulsüzlükleri tespit eden çiftçilerin itirazları, süre yönünden reddedildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Torbalı Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Uslu, alınan kararı eleştirerek; “Delege seçimlerine ilişkin üreticilerimizin yapmış olduğu itirazlar süre yönünden reddedildiği ifade ediyor. Esasa girilmeksizin alınan ve usule aykırılıkları incelemeyen kurulun kararının gerekçesi olarak; itirazın hafta sonu yapılmamış olması olarak görülüyor. Bu kararın açıklaması Cuma günü 17.00’den yani mesai bitiminden sonra tamamlanan bir seçimin itirazının Cumartesi veya Pazar günü yani mesai dışındaki bir tatil gününde, yapılması gerektiğidir” ifadelerini kullandı.

“HAKKINI KANUNİ YOLLARDAN ARAYAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ilişkin sözlerini sürdüren Uslu, “Biz seçimden önce bir söz vermiştik. Torbalı çiftçisinin hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız, onları yeniden ayağa kaldıracağız demiştik. Bu nedenle delege sayısında 32 delegeye 28 delege ile çoğunluğu yakalamış olmamıza rağmen usulsüzlüklere yönelik itirazda bulunan çiftçilerden yana tavır alıyoruz. Zira üretecinin oy kullanma ve iradesini sandığa yansıtma hakkı gasp edilerek Torbalı çiftçisi usulsüzlükler silsilesi ile mağdur edilmiştir. Görüyoruz ki bu usulsüzlük silsilesi ettirilmeye çalışılıyor. Daha önce söylemiştik şimdi tekrar edelim. 60 mahallenin tamamında dahi bizim delegelerimiz seçilmiş olsa bile usulsüzlüğe müsaade etmeyeceğiz. Bu bağlamda hakkını kanuni yollardan arayan çiftçilerimizin yanında durmaya devam edeceğimizi de bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum” açıklamasında bulundu.