28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

27 Şubat 2017, Pazartesi 19:11

BAŞKAN İLE KAHVALTI İÇİN CİLASIZ YAZI

Geçen cuma sabahı saat 9.30’da Metropolis Otel’de Başkan Adnan Yaşar Görmez’in basın mensuplarına verdiği ve her yıl artık neredeyse geleneksel olma yolunda ilerleyerek düzenlenen kahvaltıya bizde teşrif ettik. Basın bürosunun sorumlusu Halit Tunç abimiz bir gün önceden e-posta ile davetiye göndermesine rağmen arayıp nazik bir şekilde davet de etti. Geçen sene yine davet etmişlerdi, gitmiştik. Bu toplantılar oldukça önemli. Geleneksel hale gelmesi de sevindirici..Öncelikle belirteyim kahvaltı notları içeren bu yazı fazla cila içermeyen, fazla köpüğü olmayan, janjanı az olan naturel bir yazı olacaktır...O yüzden yazıyı okuyanların alıcı ayarlarıyla oynamaması rica olunur..

KELAYNAK OLARAK BİZ VARDIK

Bu seneki kahvaltının artık kelaynak kuşları gibi nesli tükenmeye yüz tutmuş nadir muhalif gazeteci yazarlarından birisi de bendim. O yüzden değerli belediye basın bürosuna bizim gibi nesli kaybolmaya yüz tutmuş muhalif kelaynak kuşlarını unutmadıkları için teşekkür ediyorum..Kimisi pes etti gitti, kimisi devşirme ocağında devşirildi, kimisi de hakkın rahmetine yürüdü gitti, kala kala heybenin dibinde bizler kaldık. .Bakın tam bu noktada Adnan Başkan’a bu kahvaltıda muhalif yazar olarak bizi unutmayan bu demokrat tavrından dolayı da peşin peşin teşekkür ediyorum. Teşekkürü peşin ettik ki , eleştirilerimiz taksit taksit olacak onu da belirtelim vesselam.

KAHVALTI NEDEN BURADA ?

Bu muhalif takımına yaranılmaz.. Adamları çağır, yedir içir, iki saat nefes tüket, icraatları anlat, onlar çıkar yine eleştirirler işte böyle. Ama yapacak bir şey yok. Eğer yazmazsak nerede kalacak kelaynak kuşluğumuz değil mi ama ?.Geçen seneki kahvaltı kır kahvesinde olmuştu. Bence daha sıcak ve samimi bir havada geçmişti. Bu sene kahvaltı için dışarıdan özel bir yer neden düşünüldü bilemiyorum. Çünkü belediyenin elinde çok sayıda bu toplantıyı yapabilecek kapasitede yerleri mevcut.. Buralarda yapılsa daha ekonomik bir tercih yapılmış olmaz mıydı? Acaba havanın soğuk olmasından dolayı kır kahvesinde ısınma sorunu var, o yüzden mi burası tercih edildi gibi bir soru aklıma geliyor. Ama geçen seneki toplantının yine ocak ayının sonunda kır kahvesinde yapıldığını düşününce bu tez çok mantıklı gelmiyor bana..

NEDEN AYRI OTURDUNUZ CANLAR?

Kahvaltı için masaları birleştirip uzun bir sofra planlamışlar. Ama herhalde yetmedi ki ; Büyük Torbalı ekibinden iki kardeşimiz ayrı bir masada kahvaltı yapmak zorunda kaldılar. Bu tür kahvaltıları güzel yapan sıcak muhabbet eşliğinde lokmaları yuvarlamaktır. Onları ayrı görünce açıkçası benim canım sıkıldı, yazmadan edemeyeceğim..Ama şunun hakkını verelim Gökhan ve Serkan ekip olarak en azından kopmadan birlikte aynı masaya oturmuşlar..Bu ekip dayanışmasına da on puan verilir yani…

PROJELER ANLATILDI AMA…..!

Kahvaltı faslının ardından slayt ile konu anlatımı için toplantı odasına geçildi..Burada dikkat çeken en büyük aksaklık, sunumun zaman zaman başkanın önüne geçmesiydi..Öyle ki, Başkan hızlı değişen sayfalara uymak için bazen konuşma temposunu artırmak zorunda kaldı. Aslında bunun tam aksi olması gerekir. Sunum sayfaları başkandan sonra gelir. Bir de bu sunumu yapanlara bir önerim olacak..Oldukça samimi olarak yapıyorum bu önerimi bu da bilinsin istiyorum. Sunumlarda devlet katkısı ile yapılan yatırımların, hastane, Fetrek projesi, SGK binası vb. gibi ayrı bir sunumla anlatılması daha şık olur. Elbette ki bunlarda arsa tahsisi, Ankara’dan projenin kovalanması, proje takibi konularda belediyenin mesai tükettiğini söyleyeceklerdir ki, bu konuda haklılar ama bu projeler bir fiil belediye projeleri değil, bunlar tali projeler,bunları ayrı bir sunumla anlatmaları daha şık olurdu diye düşünüyorum..

BİNAYI YAPALIM VARSIN OTURMAYALIM

Adnan Başkan’ın projeleri sunum performansı çok iyiydi. Ayrıca misafir ettiği biz gazeteci tayfasıyla, hiç kimseyi ayırmadan sıcak bir temas kurması, zaman zaman yaptığı şık şakalarla ortamı neşelendirmesi , ayrıca her proje sunumundan sonra ekibine dönerek teşekkür etmesi ve ekibini onurlandırması ve kürsü hakimiyeti oldukça iyiydi.. Yeni belediye binası ile ilgili olarak yeni bina yapan belediye başkanı o binada oturamazmış diye bir inanç var, biz oturmayalım ama yeni belediye binamız olsun önemli değil tarzı ironik çıkışı da doğrusu oldukça şıktı..Sunum sonunda Özgür Erman Çağlar’ın gazetecilerle başkanın resmini fotoğraf makinesini çok ustaca kullanarak adeta şov havasında çekmesi günün en güzel karelerinden birisiydi. Özgür Başkan kırk yıllık gazeteci rahatlığında oldukça da güzel resimler çekmiş, bunu da belirtelim..

KOPYALA YAPIŞTIR DEĞİL SORGULA ARAŞTIR

Bu kadar eleştiriden sonra gelecek sene yapılacak olan kahvaltıya çağrılır mıyız elbet bilmiyorum.. Ama basın toplantıları pehlivan tefrikası gibi gazetelerin göbek sayfalarını ve manşetlerini dolduracak şekilde servis ediliyor zaten, en azından bizim gibi birkaç muhalif çıkıntı buralara çağrılsın, üç beş değişik fikir kırıntısında kelam yazsın ki, ahali servis bülteni dışında farklı bir şeyler okusun değil mi ama? Sonuçta biz gazeteciler oraya halk adına gidiyoruz. Halk adına sorgulamak, eleştirmek ve eksiklikleri yazmak bizim temel görevimiz.. Aynı bülteni kelime kelime aynı şekilde yayınlayacaksak oradaki varlığımızın ne anlamı kalır değil mi.?.Biz hiç olmazsa halk adına orada yediğimiz üç beş zeytin tanesinin hakkını verelim dedik, gözlemlerimizi ve fikirlerimizi yazdık. Bu yazı işte halk adına yediğim o iki üç zeytin tanesinin hakkı için yazıldı.

Yazarın Diğer Yazıları