28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

16 Şubat 2017, Perşembe 18:59

Ertan Çelik

BİR CUMHURİYET KADINI

Gamze Şahin annesiyle birlikte Torbalı da yaşayan, emeğiyle geçinen, kendi halinde yaşayan bir kadın. 25’li yaşlarda 15 Temmuzdan sonra sosyal medya da kendi hesabında paylaştığı bir yazıdan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.28 Temmuzdan 30 eylüle kadar tutuklu kaldı.30 eylül de çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanması devam edilmek şartıyla serbest kaldı. Dün Gamze Şahin'in mahkemesi vardı. Mahkeme savcısı Gamze Şahin'in müebbetle yargılanması konusunda mahkeme heyetine görüş bildirdi. TCK nın 309. Maddesi, 58.maddesi ve 39.maddesinden yargılansın demiş.

Sevgili okurlar bu ne demek.? Müebbet hapis demek. El insaf, düşüncelerini özgürce kendi hesabında dile getirmeye çalışan bir kadın müebbetle yargılanıyor, şimdiden. Her gün yandaş medyada ki yalakalar ağızlarından salyalar ak aka Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal Atatürk'ümüze söylemedik söz bırakmıyorlar..

Utanmasalar küfür edecekler. Görüşlerini ifade eden bir insana müebbet isteniyor. Ve bu suçlamayla yargılandığını bilmiyor. Mahkemeden ek süre isteniyor. Heyet 19 Nisan a atıyor bir daha ki mahkeme tarihini. 16 Nisanda referandumdan evet çıkarsa tam anlamıyla faşizmle karşı karşıya geleceğiz.

O yüzden 16 Nisanda hayır çıkması konusunda elimizden geldiğince çalışmalıyız, Seçmene anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki; Gamze Şahin gibi analarımız, bacılarımız, kadınlarımız, kızlarımız ve tüm insanlarımız ülkemizde özgürce düşüncelerini söyleyebilsinler.

Sağlıkla kalın.