28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

21 Ocak 2017, Cumartesi 13:21

Ertan Çelik

BİZİM TORBALI HAYIRLI OLSUN

30 ocak günü yayın hayatına başlayan BİZİM TORBALI gazetesinde bir şeyler yazmam konusunda Genel Yayın Yönetmenimiz Halis Koç kardeşimizden teklif aldığımda çok sevindim. Neden derseniz? Gazetenin Bizim Torbalı olan isminden ötürüdür. Bu gazete, Torbalı'mızda yaşayan 200 bine yaklaşan insanların Torbalı'sıdır. Torbalı'da yaşayan tüm hemşerilerimize gerçek ve tarafsız haberciliğin adresi olacağına inandığım BİZİM TORBALI gazetesi hayırlı olsun diyorum. Bize gelince Halis kardeşim Perşembe günlerine yazar mısın dedi. Karınca kararınca katkı koymaya çalışacağım.

Elbette ülkemizin gündemi 18 maddelik anayasa değişiklik paketi. Bundan 15 gün önce kadar parlamento da kabul gördü ve CB’ye gönderilmesi gerekiyordu. Ama ben bu yazıyı kaleme alasıya kadar parlamento da bekletiliyor. Acaba neden? İktidar partisinde ve yasa değişikliğini ısrarla isteyen şahsiyetlerde bir korku mu var? Ülkemiz çok zor ve çetin süreçten geçiyor. Bu mücadelede en başında en zorlu mücadeleyi veren CHP Milletvekillerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ancak iktidar partisi ve küçük muhalefet partisinin sayısal üstünlüğüyle bu anayasa değişikliği geçti. Şimdi son söz vatandaşlarımızda. Şayet parlamento yollayıp CB onaylarsa büyük bir ihtimal nisan ayı içerisinde halk oylaması için sandığa gideceğiz. Ben şimdiden tüm halkımıza HAYIR’lı günler dilerim.

Tabi zaman zaman ilçemiz gündeminden de bahsedeceğiz.

Mesela, bana göre bu haftaya damgasını vuran konu, Övünç Demir arkadaşımızın kendi facebook sayfasında profil resmi olarak paylaştığı cumhuriyet için hayır temalı birlik ve beraberlik fotoğrafıdır .Bu foto üzerine çok şeyler yazılır ama, Övünç Başkan'ımızın dediği gibi "Demokrasinin olduğu yerde rekabet başarı getirir. Mevzu Vatansa rekabetin anlamı yoktur, gerisi teferruattır."