23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

17 Şubat 2017, Cuma 14:07

ÇOK KONUŞAN SİYASETÇİ Mİ MAKBULDÜR

Fetrek’in gömüsünü yazdığım çarşamba günkü yazım oldukça ilgi gördü.. Hatta azımsanmayacak sayıda kişi bende duydum bu gömü hikayesini, ne yalan söyleyeyim gerçeklik payı vardır belki diye düşünmüştüm bile dedi.. Açıkçası bu hikayenin Torbalı’da bu kadar dal budak sardığını bilmiyordum..O yüzden iki gündür oldukça eğleniyorum desem yalan olmaz hani. Duyduklarıma bol bol kahkaha atıyorum. Anlayacağınız bu gömü muhabbeti beni çok keyiflendirdi. Yürekte kin olmayınca, gönülde keyif oluyor işte.. Keyfime diyecek yok.. Yüce rabbim olmayana da versin.

SALLA BİR NUTUK BOL KÖPÜKLÜ OLSUN

Aslında gülüyoruz ağlanacak halimize hallerindeyiz.. Garibim halk siyasetten, siyasetçiden o kadar umudunu kesmiş ki artık perişan olmuş ıslaha açılmış bir derenin gömü hikayelerine bile umut bağlamış.!. Sorun bakalım Torbalı halkına siyasetçi denilince akıllarına ne geliyor.?. Çok şey söylenir.. Ama en çok siyasetçi denilince bol bol konuşma, nutuk atma kültürü gelir.. Yani siyasetçi eşittir laf.. Keyifli bir hafta geçirdim ya.. İstedim ki bu keyfi sizlerle de paylaşayım.. Siyaset bahçesinin nadide siyaset güllerinin konuşma performanslarına bir not verelim istedim..

BAŞKAN GÖRMEZ’İN KONUŞMA KARNESİ NASIL

AKP tarafında sayın Belediye başkanımız Adnan Yaşar Görmez bence çok konuşan siyasetçilerden değil.. Medyatik olmayı sevse de,ki bu siyasetin doğasında var, ama bir kürsü bulsam şöyle bir halka nutuk çeksem havasında bir siyasetçi desek hakkını yemiş oluruz.. Mesela genel siyaset ile ilgili nadir konuşan bir siyasetçi Görmez, genellikle meydan açılışı, park vb. açılışlarda o da yerel konularda çok uzun olmayan konuşmalar yapıyor…Ama bilboardları ve fotoğraf görsellerini kullanmayı daha çok seviyor..S öz uçar fotoğraf kalır kültürüne güzel bir örnek..

İZMİR MEDYASI ATİLLA KAYA’YA MİNNETTAR

Ama Sayın Vekilimiz Atilla Kaya, İzmir’in en konuşkan ve medyatik vekillerinden..Mesleğim gereği sürekli ajansları ve haber portallarını tarıyorum..B u taramalarda en çok sayın Kaya’nın haberini görüyorum.. Mesela AKP’nin diğer İzmir vekillerinin çoğunun çok fazla beyanatı yok.. Ama Kaya’nın gün aşırı da olsa mutlaka beyanatı var.. Bunun ileri ki dönem siyasi manevralar için de bir anlamı var.. Onu ayrıca yazacağım.. Biraz merak edin.. Yerel siyasetten genel siyasete gitmiş bir siyasetçi sürekli gündeme geliyorsa elbet yeni bir koridor açmak içindir.. Dedim ya bunu ayrıca yazacağım…Ama bence Sayın vekilin yüzünü halk nezdinde fazla da eskitmemek lazım.. Bunu basın danışmanları da düşünmeli bence.. Birazcık gizem siyasetçi için daha güzel bir zırhtır..

CHP’NİN EN KONUŞKANI O

CHP tarafının medyatik ve konuşkan vekili Musa Çam.. En çok Musa Çam’ın haberi ajanslara düşer…Ama sayın Kaya’nın performansı yanında Çam’ın ki oldukça düşük.. Ama bence Çam da yüzünü fazla eskitmemeli.. Sürekli haber ,sürekli beyanat nereye kadar? Gizem zırhını Çam’a da önermek gerekir.. Sürekli medyada olma halk nezdinde bir süre sonra ters tepki yapan bir durum çünkü.. Şimdi siz bir düşünün.. Nadir konuşan bir siyasetçiyi mi merakla dinlersiniz yoksa sürekli söyledikleri medyada yer bulanı mı? Siyaset bir algıyı yönetme sanatı sonuçta.. Ben bunun tespitini siyaset haberlerimizin okunurluklarından anlıyorum..

İŞİN ÖZÜ

İşin özü aslında şu. Fetrek’in gömüsüne ilgi duyan sayın Torbalılılar, sizin söylediklerinizi pek de merak etmiyor sayın siyasetçiler.. Acı ama gerçek olan şudur ki, Torbalı halkının olmayan gömüye olan umudu size olan umudundan daha fazla..

Yazarın Diğer Yazıları