29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

1 Mayıs 2017, Pazartesi 16:01

Yakup Akar

DEPREM YÖNETMELİĞİ VE KONUT SATIŞI

Torbalılar ilk fırsatta yeni deprem yönetmeliğine göre yapılmış yeni konut projelerinden konut sahibi olarak kendilerini daha güvenli hissedecekleri alanlarda yaşamak istiyorlar. Bu yüzden torbalı da yeni konut projelerine gelen yoğun en büyük sebeplerinden birisi deprem korkusu.

Yeni konut projelerine oluşan talepte deprem kadar önemli olan bir etkende güvenlik olarak ortaya çıkıyor. Depremin ne zaman kapımızı çalacağı belli olmasa da sokaklarda her gün yaşanan hırsızlık gibi sorunlar torbalıları yeni konut projeleri içinde güvenlikli olanları tercih etmeye yönlendiriyor. Karı koca çalışan bir ailenin birde çocukları olduğunu düşündüğünüzde her birinin eve geliş ve gidiş saatleri farklılık gösteriyor.

Bu durumda çocuk veya evin hanımının evde yalnız kalacağı saatler çok önemli. Durum böyle olunca güvenlikli sitelerde yaşamayı istemek torbalıda ikamet edenlerin en doğal hakkı gibi duruyor.

Tabi bu kadar büyük bir ilçede yaşamanın kendine göre pek çok sorunu var. Bunlar saymakla bitmeyecek kadar çok. Ama her gece yatarken yaşanan deprem korkusu kimsenin aklından çıkmayacak gibi duruyor.