29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

8 Mart 2017, Çarşamba 11:20

İsmail Özbilek

EMLAK SEKTÖRÜNDE GÜVEN SORUNU

Misyonumuzun bir parçası olarak alıcı ve satıcıyı bir araya getirme noktasında güven sorunu yaşıyoruz alıcı satıcı emlakçıya güvenmiyor, emlakçı arkadaşlarda alıcı ve satıcıya güvenmiyor. Mesela satılacak gayrimenkulu alıcıya gösteriyoruz, bilgilerini veriyoruz ,daha sonra satıcı ile alıcıyı ofislerimizde karşı karşıya getiriyoruz. Bir pazarlık yapılıyor. Daha sonra alıcı ve satıcı birbirlerinde düşünmek için süre istiyorlar ve o andan sonra emlakçıyı devre dışı bırakma senaryoları yazılıyor ve birçok kez de bunu başarıyorlar .

Emlakçılar bu kadar güvensiz bir ortamda işlerini yapmaya çalışırken birde kontrolsüz bir şekilde çoğalan merdiven altı çalışan ayakçı emlakçıların vurgun politikası emlak sektöründe ciddi problemlerle karşılaşmamıza neden oluyor. Müşterilerin büyük çoğunluğu mülk sahibinin mülkünün üzerinden adil olmayan hizmet bedelleri almasından son derece rahatsız . Bunun yanı sıra birden fazla firmada satışa sunulan mülkün firmalar arasındaki fiyat farklılıkları da sektöre olan güvensizliği arttırıyor. Sektöre yasal düzenlemeler getirildikçe ve sorumlulukların artmasıyla , bu alanda işin uzmanlarına ihtiyaç duyulacaktır. Bu zincirleme işleyişte sistemin gerisinde kalan niteliksiz firmaların, alsatçıların sektör içerisinde ayakta kalması mümkün olmayacaktır.

Çıkacak olan emlak yasası ile emlak sektörü bu güvensiz ortamdan kurtulacak doğru fiyat üzerinden doğru alıcıya kısa sürede ulaşıp satış gerçekleştirmenin yolu açılacaktır. Şimdiden herkese hayırlı olsun.