18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

22 Nisan 2017, Cumartesi 16:56

İsmail Özbilek

EMLAK YATIRIMINDAN KAÇINMAYIN

Emlağa güvenmeye devam edin. Çünkü paradan para kazanmanın sona erdiği, birikimlerin mutlaka yatırımla değerlenmesi gereken her ekonomide olduğu gibi büyüyen ve gelişen Türkiye ekonomisinde de en güvenli yatırım aracı emlak. Her an nakite döndürülebilen, ülkenin hemen her noktasında yükselen yeni yatırımlarla devlet tarafından da desteklenen emlak ve inşaat sektörü zaten ekonominin yürüyen en önemli lokomotifi durumunda.

Devletin bile emlakçı olduğunu söylemek abartı olmaz. 2017 yılı sadece yatırım açısından değil sektördeki düzen açısından da emlakta sistemi beraberinde getirecek. Uygulamasına yeni başlanan ve tüm tapu dairelerine yayılan 'harçların ve döner sermaye bedellerinin atm, kredi kartı yada havale yoluyla ödenebilmesi' gibi 3 (üç) ayrı uygulamaya Haziran 2017'de başlayacak 'tapularda elektronik ortamda haciz konulabilmesi uygulaması' da eklenince hem tapu dairelerindeki revizyonlarla çok daha seri ve kayıtlı bir düzen yaşanmaya başlanacak.

Değer değer kaybeden bir emlak var mıdır ? Hayır, sadece kar oranı değişen gayrimenkuller vardır. Bu demek oluyor ki yatırımınızın detaylarını iyi düşünün. Zira emlak yatırımı her zaman yapılmaz, önemli olan, ne zaman ve ne amaçla yatırım yaptığınızı iyi irdelemeniz yerinde olacaktır..