19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Haziran 2017, Salı 15:20

GÖRMEZ 2019'DA KARŞISINDA KİM OLSUN İSTER?

2019 yerel seçimlerine iki yıldan az bir zaman kaldı. Torbalı da seçim atmosferinin bir yıldan önceden başlayacağını ve siyaset koridorlarının ısınacağını düşünürseniz şu anda Torbalı siyaseti orta sahada top çevirme durumundan adam adama markaj durumuna geçme hazırlıklarına yavaştan başladı. Önümüzdeki yıl ile beraber de ceza sahasına dalma hareketleri de hız kazanacaktır elbette. Özellikle CHP’nin Torbalı’nın içinde olduğu sekiz ilçede adayını erken belirleyeceğini göz önünde tutarsanız, çok büyük ihtimal odur ki , önümüzde yıl bu zamanlar CHP’nin adayını tartışıyor olacağız. Bu yazıda olaya farklı bir noktadan bakacağım. AKP’nin Torbalı’da Belediye Başkanlığı için kimin aday göstereceğini de elbet şimdiden bilemeyiz. Ama mevcut siyasi teamülleri dikkate alarak, Adnan Yaşar Görmez’in aday gösterildiği argümanı üstünden bir sorgulama yapacağım bu yazıda. Bu sorgulama Adnan Yaşar Görmez üstünden değil de başka bir aday üstünden de yapılabilir. Bunu okuyucuya bırakıyorum. Ben sorgulamamı bu temel üstünde yapacağım. Özellikle Torbalı’daki CHP’li okuyucularımı dikkatle okumaya ve düşünmeye davet ediyorum.

GÖRMEZ’İN TERCİHİ KİM OLUR?

2019 yılında şu andaki belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez tekrar AKP’nin adayı gösterilirse karşısında CHP’den nasıl bir aday görmek ister acaba? Hangi aday ile şansının yüksek olacağını düşünür..? İki grup soru soracağım..Ve değerlendirmeyi bu iki grup soru üstünden yapacağım..

SORULAR ( 1)

Sırtında geçmişinden gelen şaibe iddiaları ile ağır bir bagaj altında ezilen bir aday mı? Yılların getirdiği küskünlükleri aşamayan ve artık o küskünlükleri tedavi etme imkanı olmayan arkasında bir küskünler ordusuyla yürüyen bir aday mı? Siyasi enerjisi bitmiş, geleceğini sadece kazanacağı belediye başkanlığına bağlamış ve sadece bu amaç için siyaset yapmaya çalışan bir aday mı? Geçmişine dönük çok rahat malzeme bulabileceğiniz bulacağınız malzeme ile çok rahat köşeye sıkıştırabileceğiniz bir aday mı? Saha çalışmalarına halktan göreceği tepkilerden dolayı bile gidemeyen, halkın bir kesimi üzerinde asla inandırıcılığı olmayan bir aday mı? Siyasetin karşı tarafın seçmenini kazanma sanatı olduğunu düşünürsek eğer;  kesinlikle karşı taraftan fikir değişikliği ile oy alamayacak bir aday mı? Siyasi hayatı gireceği bu seçime bağlı olan ve partisinin geleceğini de kendi geleceğine bağlı hale getirmeye çalışan bir aday mı? Seçim kampanyası boyunca kendisine yöneltilecek eleştirilerden dolayı hücuma değil savunmaya geçecek bir aday mı? Yıllarca halka tepeden bakmakla suçlanıp, seçim zamanı halkın karşısına çıkıyor eleştirilerine muhatap olan bir aday mı?

SORULAR ( 2 )

Yeni, dinamik, enerjisi yüksek bir aday mı? Geçmişinden gelen ağır bagaj altında ezilmeyen, geçmişine dönük yapılabilecek hiçbir saldırı malzemesi olmayan bir aday mı? Vizyonu olan ,projesi ve heyecanı olan ve bu heyecanla kitleleri peşine takabilecek bir aday mı? Karşı tarafın siyasi tabanına bile çok rahat gidebilen, o kesimden bile çok rahat oy koparabilecek bir aday mı? Mevcut belediye başkanından umudunu kesmiş ama geçmiş yönetime de tepkili olanların oyuna talip olabilecek bir aday mı? Halkın arasına çok rahat karışabilen, insanların elini korkusuzca sıkabilen, kibirli olmayan, insanlara tepeden bakmayan bir aday mı? Denenmemiş olmanın avantajını kitlelere anlatabilecek ve ikna edebilecek bir aday mı? Partinin siyasi geleneğinden gelen ve bu gelenek üzerinden parti tabanını yumrukla değil yürekle peşine takabilecek bir aday mı? Torbalı’da belediye başkanlığına oy vermek için partiye değil adaya bakarım diyenlerin oyunu çok rahat alabilecek bir aday mı? Temiz geçmişinden dolayı asla savunmaya geçmeyecek sürekli hücuma geçebilecek bir aday mı?

SONUÇ

Sonuç olarak Görmez 2019 yılı belediye başkanlığı seçiminde karşısında 1.sıradaki soruların sorulduğu bir adayı mı yoksa 2.sıradaki soruların sorulduğu adayı mı ister? Hangi aday olursa şansı daha yüksek olur? Peki ; CHP tabanı hangi adayın arkasında durmak ister? 1.sıradaki soruların sorulduğu adayın mı yoksa 2.sıradaki soruların sorulduğu adayın mı? Sorular bizden sorgulamak sizden..Haydi size iyi sorgulamalar.!

Yazarın Diğer Yazıları