19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

20 Mart 2017, Pazartesi 13:51

Ertan Çelik

HAFTAYA BAKIŞ

Geçtiğimiz hafta ilçemiz de gündem bir hayli yoğundu. Halef, Selef Belediye -Başkanlarının şehir içi dolmuşçularla ilgili polemiği ve hastane açılışının ötelenmesi. Eski Belediye Başkanı, Şimdi onların ilçe başkanı olan R.İ.U’nun TV’deki açıklamaları. Hepsine tek tek değinmeye çalışacağım. Ne dedik şehir içi dolmuşları; Halef selef başkanlar, biri basın toplantısında diğeri televizyon konuşmasında topu birbirlerine atıp duruyorlar. Bu tür polemikler kamuoyunu meşgul etmekten öte gitmiyor.

UKOME denilen kurumun açılımı, ulaşım koordinasyon merkezi. Büyükşehir yasasıyla birlikte, büyükşehir bünyesinde kurulan, ulaşım ve trafiği düzenleyen, yolcu taşıma ücretlerinin ve toplu taşıma araçlarının hat ve güzergahlarını belirleyen birimdir. Bu konuda halef ve selef belediye başkanları daha fazla birbirlerini üzmeden Büyükşehir Belediyesi basın müdürlüğünden bir açıklama bekliyoruz. Bu arada günün sonunda halef selef kayıkçı kavgası iki tarafın işine gelmekte , olan esnafa ve halka olmaktadır. ( Ülke gündemine oturan Türkiye – Hollanda çekişmesi gibi ) Yoksa başkanlar iyice birbirine düşecek.

İkinci konu yerel yönetimin, yerel siyasette en çok kullandığı 200 yataklı Devlet Hastanesinin açılışının ileri tarihe veya tarihlere ertelenmesi. Gerekçe kablolar ısıya dayanıklı değilmiş. Yanabilirmiş. Bak bak bak !!!!!! Bir iş ihaleye çıktığı vakit şartnamesi olur. Yüklenici firma o şartname doğrultusun da işi yapar. Yaptığı işe göre kontrolörler gelir hak edişlerini alırlar. İnşallah Nisan ayında açılır. Ya Torbalı'dan HAYIR Oyları fazla çıkarsa sonbahara ertelemesinler Hastane açılışını.

Diğer bir konu, dediğim gibi onların ilçe başkanının TV konuşması. Diyor ki: Referandum parti meselesi değil, Parti meselesi haline getirmek istemiyoruz, o yüzden parti yönetimi olarak çalışmıyoruz. Bire bir çalışma yöntemi uyguluyoruz. Bu söylemler üzerine çok şey söyleyebilirim ve yazarım. Ancak şimdi sırası değil bunları konuşmanın. Şu referandum süreci geçsin de öyle konuşacağım.. Ha birde o TV konuşmasında sandıklara görevli olarak başvuran bir çok arkadaşımız var diye söylüyor. 7 haziran ve 1 kasım seçimlerinde sandıklarda köyler ve mahalleler dahil boş olan sandıkları çok iyi biliyorum. 16 Nisan da sandıkların TAKİPÇİSİYİM!!!!!!

SAĞLICAKLA KALIN