19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

6 Haziran 2017, Salı 15:45

Ertan Çelik

HERKES İÇİN ADALET

Ohal kapsamında KHK ile görevlerine son verilen, yaşam hakları ellerinden alınan ve bu karara tepkilerini göstermek için açlık grevine başlayan akademisyenler tutuklandı. Açlık grevinin 75. Gününde 2 akademisyen NURİYE GÜLMEN ve SEMİH ÖZAKÇA maalesef cezaevindeler. Türkiye'de adaletin bittiği andır, onların tutuklanarak cezaevine konması. Bu insanlar ne suç işlediler de tutukluyorsunuz. Madem bu insanlar terör örgütü üyesi Devlet olarak yıllardan beri neden öğretim üyeliği ve uyarınca öğretmenlik yaptırdınız. İnsan olarak en tabi hakları olan bir eylemin 75. gününde mi aklınıza geldi bunların terör örgütü üyesi oldukları? 

Bu nasıl bir adalet anlayışı.? Bu nasıl bir hukuk?  Bu düpedüz bir insanlık suçu.

Bu süreçten sonra yapılması gereken tek şey vardır. Bu insanların açlık grevlerinin 75. gününde neden işlerine son verildiği ve neden tutuklandıklarını delilleriyle açıklanması, onların itirazlarını hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca değerlendirilmesi ve bir an önce işlerine geriye iade edilmesi gerekir.

Bu iki genç insan açlık grevi yapmasalardı diğer onbinlerce insan gibi açlığa, medeni ölüme terkedilmişlerdi. Devletin bunun farkına varması, vatandaşlarının onurlarını dokunmayacak bir biçimde yargılanması ve adil bir yargılanmadan sonra haklarında karar vermesini sağlaması gerekir. Nasıl bir ülke oldu benim güzel vatanım. Bütün bu olanları sessizce izleyen büyük bir kitle var.

Büyük hesap günü ALLAH'a hesabını verirsiniz artık.

SAĞLICAKLA KALIN