25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

13 Şubat 2017, Pazartesi 11:01

RAKI MASASI SOLCULUĞU NEREYE KADAR

Bazı yazıları yazmak zor. Ama zor olduğu kadar bir o kadar da zorunlu. Bu yazı işte böyle bir yazı olacak. Aslında tartışmanın fitilini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtelif defalar yaptığı açıklamalarla ateşlemişti. Bundan 2 yıl kadar önce şöyle bir çıkış yapmıştı Genel Başkan ‘Bazı tuzu kuru rakı masası solcuları, 'CHP solcu değil' der. Ne yapmış CHP? İşsizin, işçinin hakkını savunmuyor muyuz? Sen neyi savunuyorsun. CHP sağa kaydı diyenler rakı masası solcuları. Rakı masasında Türkiye’nin sorunları çözülmez, Türkiye’nin sorunları akılla çözülür. 4 yıl içinde Türkiye’nin çehresini değiştireceğiz."

Bu çıkıştan yaklaşık Bir yıl sonra yine Kılıçdaroğlu şöyle bir açıklama yaptı ‘’ CHP elitist bir parti diyorlar. Elitlere saygım var, aydındır. Ama bir elitistler var. Rakı sofralarında Türkiye’yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Bunu herkes iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil”

Bu yazıyı yazmanın ana sebebi özellikle sosyal medyadan sanki rakı içmeyi, rakı ile resim çektirmeyi neredeyse solculuğun birinci şartı kabul edecek tarzda, milletin gözüne sokarak paylaşımlar yaparak kendilerine güya bir üstünlük kültürü oluşturanlar.., Rakı içmek, alkol almak kimseyi başkasından üstün yapmaz..Sadece başka siyasi fikirlerden olup, sol fikre sempati ile bakan bir takım kesimleri sol fikirlerden soğutur o kadar..

Yani sen ben bizim oğlan olarak kalır , aynı rakı masalarında aynı yüzlerle kadeh tokuşturur, kendinizden başka kimseyi beğenmeyen kibirli bakış açılarıyla , ne olacak bu memleket diye nara atar, koyun abi bu millet diyerek işin içine biraz da meze katar , gece bitiminde de çakırkeyf bir şekilde dağılırsınız..

Grev çadırı bilmezsiniz.

Gecekondu sofrası bilmezsiniz.

Köylünün derdini bilmezsiniz.

Bu da yetmez..

Bu millet adam olmaz kardeş diyerek Yılmaz Özdilvari tepeden bakan lünpen tavırlarla halkı küçümsersiniz..

 

Asıl mesele ne biliyor musunuz.? Bu halk solcuları hep sizler gibi sanarak soldan uzak duruyor. Gerçek, yürekli , halkı düşünen solculara da sizler gibi halka tepeden bakan, elitist kafa diyerek ön yargı ile bakıyor.

 

Efendim neymiş.!

Mustafa Kemal de beyaz leblebi eşliğinde rakı içermiş.! Mustafa Kemal yedi cihana karşı savaşmış, emperyalizme kafa tutmuş, dünyaya örnek devrimlere imza atmış bir lider.!

Mustafa Kemal’in rakısını örnek alacağınıza, devrimciliğini ve halkçılığını örnek alın.

Mustafa Kemal Kuvayi Milliye ordusunu ayağı çarık, başı kapak, saçında yazma, elleri nasırlı Anadolu insanı ile yürek yüreğe vererek kurdu.

Onlara tepeden bakarak sizden bir şey olmaz diyerek hakaret ederek takmadı Anadolu halkını peşine.!

Ünlü yazar Oğuz Atay der ki ‘’ Türkiye solu her yere geç kalır, çünkü hep akşamdan kalmadır’’.

Getire getire bu ülkenin devrimci solunu yuvarladığınız çukur işte bu..

 

Bu cumhuriyet rakı masasında kurulmadı.

Bazıları bu şekilde imalar yaparak Mustafa Kemal’i karalamaya çalışsalar da bu yalana kimse inanmaz.

Ve şunu da unutmayın.!

Bu cumhuriyet rakı masasında kurulmadığı gibi rakı masasında da kurtulmaz.

Ya sakallarınızı şarap taslarınızdan çıkartın, halk ile omuz omuza mücadele edin.

Ya da hiç olmazsa sesinizi kesin.!

Yazarın Diğer Yazıları