18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

1 Mart 2017, Çarşamba 12:27

SİYASET KAZANINDA NELER KAYNIYOR?

Referandum öncesi kış uykusuna yatmış vaziyette kamuflaja bürünmüş olan Torbalı siyaseti nihayet canlanma emareleri göstermeye başladı. İyi ki referandum var, yoksa partilerin ilçe örgütlerinin bitkisel hayata geçtiğini düşünecekti Torbalı ahalisi. Referandum için propaganda sürecinin başlamasıyla birlikte parti genel merkezlerinin haydi bree pehlivanlar sahaya komutuyla ilçe örgütleri uyku rehavetinden silkinip , inşallah sokaklara arz-ı endam edecekler. Ne diyelim? Hayırlara vesile olsun inşallah diyelim. Siyaset kazanının kapağını şöyle bir kaldıralım. Bakalım tencerede fokurdayan, cazırdayan neler var bir göz atalım.

AKP’DE KILIÇLAR TOPRAĞA GÖMÜLDÜ MÜ?

Başkanı Görmez geçen cuma yaptığı basın toplantısıyla referandum sürecinin fitilini ateşlemiş oldu. Bu süreçle birlikte ve TBMM mesaisinin de hız kesmesiyle Milletvekili Atilla Kaya’yı eskiye oranla daha yoğun Torbalı’da göreceğiz demektir. Bu AKP’de karşılıklı iki ekibin referanduma kadar kılıçlarını toprağa gömüp, toplantılarda basına boy boy yan yana bol gülücüklü resim çektirme görüntülerinin başlayacağına işaret kabul edilebilir. Bu gövde gösterilerinin ilki geçen günlerde oldu..Yeni göreve başlayan Kadın Kolları Başkanı Betül Karacalar ilk ziyaretini Başkan Görmez’e yaptı. Malum eski kadın kolları başkanı ile Görmez’in arasında oluşan derin fay kırıkları oldukça büyük sarsıntıya yol açmıştı..Umarım yeni başkan ile beraber Kadın kolları ile Görmez arasındaki buzlar tamamen erir…AKP cephesinde referanduma gidilen süreçte Torbalı ovasına bol bol Bakan ziyareti olması da kuvvetle muhtemel.. 7-8 Mart’ta Başbakan’ın İzmir ziyaretinde Torbalı’ya uğraması kısada olsa bir konuşmayla teşkilatı ateşlemesi beklenen gelişmelerden.

CHP’DE PERİNÇEK VE PROTOKOL KRİZİ SOSLU KULİSLER

CHP kulisleri referandum öncesi süreçte daha hareketli bir durumda ilerliyor. İlçe Başkanı Uygur’un Yenigün TV’de katıldığı programda söyledikleri epey bir süre CHP kulislerine sohbet malzemesi olmuştu. Özellikle programda dile getirdiği Erdoğan ve Perinçek arasında tercih yapmak zorunda kalırsan elbette ki Erdoğan’ı seçerim cümlesi CHP’de sohbetlerin ana konusu olmuştu. Bazıları Uygur’un bu tarzda yaptığı açıklamaya arka çıkıp, söylenmesi gereken buydu diyerek konuşmaya destek verirken, bazıları da neden böyle bir konuda konuştu ki, hiç de gerek yoktu diyerek tepki gösteren yorumlar yaptı.. Hatta böyle bir soruya referandum öncesi cevap vermemesi gerekirdi diyenlerin sayısı da oldukça fazlaydı. Yine yakın dönemde CHP kulislerinde Şehit Er Ali Çelik alt geçidinin açılışında yaşandığı iddia edilen protokol krizi de epey bir sohbet malzemesi oldu. Kocaoğlu ve Uygur arasında yaşandığı iddia edilen bu protokol krizi neticesinde Uygur’un açılışı erken terk ettiği ve o yüzden alt geçidi hep birlikte arşınlayarak geçen protokol ekibinin içinde yer almadığı iddiası da açılışın sonraki günlerinde kulislerde dillendirilen söylemlerden bir tanesiydi.. Siyasi kulis sohbetlerin yoğun olduğu CHP’de Kadın kolları ise çarşı pazar demeden sokakları arşınlayıp ‘’ Hayır ’’ bildirisi dağıtıyor. Fetiye Şengüzel ve ekibi şu anda Torbalı’da en aktif çalışan Kadın Kolları…Kadın kollarının bu aktif ve yürekten çalışması partinin erkekleri içinde ‘’ Hayır ‘’ lara vesile olur inşallah diyelim.!

MHP’DE KAFALAR ARAP SAÇI KADAR KARIŞIK

MHP teşkilatları sadece Torbalı’da değil belki de tüm Türkiye’de hiçbir seçime / referanduma bu kadar kırk parça gitmemişti. İlçe başkanı elbet parti politikası ne gerektiriyorsa o politikayı yürütmek zorunda.. Bu da elbette evet için propaganda yapmak demek.. Ama MHP’den kiminle konuşursam konuşayım- özellikle eski dönemlerde aktif görev alanlar – kesinlikle hayır oyu vereceklerini ifade ediyorlar. Görünen o ki , Torbalı’da MHP tabanında hayır oyu daha cazip bir seçenek olacak.. MHP’de eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu’nun görevden alınmasıyla başlayan süreç yakın zamanda yapılacak kongre ile sona erecek gibi gözüküyor. MHP’de hem referandum hesapları yapılırken hem de kongre hesapları sessiz ve derinden yürütülüyor. İlçe başkan adaylığı için bir iki isim bize ulaştı. Ama bu bilgiler henüz ham bilgi olduğu için paylaşmaya gerek yok diye düşünüyorum..Eğer 16 Hazirandan sonra hayır oyları Torbalı’da rekor kırarsa yani beklenen yüzdenin üstüne çıkarsa bu MHP tabanından hayır cephesine yoğun oy aktığını gösterecektir..MHP cephesi referanduma gidilen süreçte yoğun bir sessizlik perdesinin altında görünüyor. Bu sessizliğin referandumda hayır çıkması durumunda fırtına çıkarmaya aday bir sessizlik olduğunu da unutmamak gerekir. ..

Yazarın Diğer Yazıları