20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

27 Şubat 2017, Pazartesi 19:08

Ali İmren

SURİYELİ OLASIM VAR

Memlekette öyle bir ahlaki ve kültürel çürüme var ki, insanlar artık Suriyeli olmak istiyorlar. Neden mi ? Nedeni çok basit. Suriyelilere öyle imkanlar sağlanıyor ki ... Mesela sınavsız okumak gibi, kira yardımı gibi. Çalışmayana harçlık gibi. Ücretsiz sağlık yardımı gibi. Bu gibiler çoğaltılabilir. Ben şaşırmıyorum. Tabi düşene sahip çıkmalı ama verilen imkanlar tartışılır hale geldi. Suriyeliler geldi ev bark sahibi oldu. Hatta vergi ödemeden dükkan sahibi oldu. Geçenlerde bir habere denk geldim. Çiğ köfte dükkanı açmış bir Suriyeli, ona bir basın mensubu soru soruyor. Sorulan soru “ Dükkan hayırlısı olsun. Yerli insan çalıştırmayı düşünüyor musunuz? '' Verilen cevap ise tam ibretlik. '' Biz yabancı eleman çalıştırmayız.'' Yaaaaa !!! Besle kavgayı oysun gözünü... Merak ediyorum. Acaba bizler böyle bir durumda olsak ve bir ülkeye sığınacak olsak, bize de böyle davranılır mı? Benim insanım duygusaldır. Yazık der sahip çıkar. Baktı sahip çıktıkları bir noktaya geldi palazlandı, bizimkiler boş durur mu? Onlarda cin fikirli olduğundan bu durumdan nemalanmasını bilir. Suriyelilere öyle imkanlar sağlanıyor ki, geçenlerde bir haber de okudum. Artık memleketin dilencileri bile gelişmiş durumda. Kendilerini Suriyeli olarak tanıtıp dileniyorlarmış. Para nasıl gelirse gelsin de Suriyeli olalım fark etmez der gibi... Benim yorumum Türk milleti zekidir. Benim vatandaşım işini bilir.

PROMOSYON ALAN MASUM EMEKLİ

On yıldır promosyon bekleyen emekli sonunda haklarına kavuşmak üzereler. 300 ile 450 TL arası bir rakam emekliye verilmeye başlandı. Maaşlarını üç yıl boyunca aynı bankadan alacaklarını taahhütlerinin ardından iki tanede otomatik fatura ödeme talimatı vermeleri de gerekiyor. Haliyle banka müşteri yakalamış öyle rahat bırakır mı? Kredi kartı ardından kredi verme gibi teşebbüslere girişeceklerdir. Vadesiz hesap yıllık ücreti, kredi kartı yıllık ücreti, fatura otomatik talimat ücretleri, hesapta para yoksa haliyle banka faizle faturaları ödeyip ayrı ücretler alacak. Banka boşuna para vermez. Zaten verilen para da bir yaraya merhem olmaz. Ana haberlerde gördüm bu akşam. 325 lira promosyon alan masum vatandaşın dramını seyrettim. Emekli amcamın tek isteği takım elbise almak. Maalesef alamıyor o elbiseyi. 55 TL’ye bir ayakkabı alıyor geri kalan parası da gıdaya harcıyor. 10 yıldır bir umutla beklenen promosyon yarım saatte tükeniyor. Hazin son...

MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ

Bayraklı adliyesinde yaşanan olaylardan sonra şehit düşen Fethi Sekin'in çocuğunun tüm masraflarını karşılayan Müjdat Gezen Sanat Merkezi sözde vatan hainliği ile suçlanarak yakıldı. İşin tuhaf tarafı binayı yakan adam hiç bir şey olmamış gibi serbest bırakıldı. Sırıtarak kameralara poz verdi. Şimdi tekrar tutuklanmış. Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl gelişme olur merak ediyorum.

HAYKO CEPKİN BAŞKAN OLSURSA

“Ben başkan olsam ve herkes metal müzik dinleyecek desem kabul eder misin?” sorusuyla gündem yaratan Hayko Cepkin referandum sürecinde bir nevi rengini belli etti. Ben rock müzik seviyorum belki evet derim. Yeter ki Hayko başkan olsun diye bir sevgi gösterisinde bulunsam da. Sen benim dinleyeceğim müziğe karışamazsın kardeşim. Halk müziği de dinlerim. Türkü de dinlerim. Klasik müzik de dinlerim. Daha doğrusu herkes istediği müziği dinlemeye özgürdür. Özgür düşünen herkesin rengi bellidir diyerek kendisine sevgilerimi sunuyorum.