18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

24 Mart 2017, Cuma 16:06

TORBALI'DA '' HAYIR '' IN ANLAMSIZ SESSİZLİĞİ

Referandum takvimi hızla ilerliyor. Bir aydan az bir zaman kaldı. Torbalı sokaklarına şöyle bir bakıyorum da öyle çok yoğun bir propaganda faaliyeti göremiyorum. Tabi bu söylediklerim daha çok hayır cephesi ile ilgili. Evet cephesi eski seçim ve referandumları düşündüğümüzde daha düşük yoğunluklu çalışıyor ama varlıklarını yine de hissettiriyorlar. Torbalı meydanında tam belediye binasının karşısında AKP ve MHP’nin giydirilmiş araçları gövde gösterisi yapar gibi sağlı sollu duruyorlar. AKP’nin seçim arabası da Torbalı sokaklarını evet müziğiyle devamlı turluyor.

CHP’NİN ŞARKISINI TORBALI SOKAKLARINDA DUYAN VAR MI?

Peki CHP’nin giydirilmiş arabasını ve şarkısını duyan ya da gören oldu mu şimdiye kadar? Ben ilk defa dün bir araç gördüm, Emel Sayın’ın mavi boncuk şarkısının hayır şarkısına uyarlaması olan propaganda şarkısını çalıp hızlıca gitti. Bu sadece benim gözlemim değil bu arada. Pek çok kişi bana ulaşıyor ve aynı derdi oldukça da öfkeli şekilde kelimelere döküyor. Bunu söyleyeceğiniz yer ben değilim ilçe örgütü diyerek adresi gösteriyoruz. Kaçı gidip söylüyor kaçı söylemiyor onu bilemiyoruz.

TORBALI SADECE İLÇE ÖRGÜTÜ ÇEVRESİNDEN Mİ İBARET?

Mesela geçenlerde CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke geldi Torbalı’ya. Haberi yaptığımız akşam üstü gazeteden eve dönerken birkaç kişi durdurdu beni. Selin Hanımın geleceğinden hiç haberimiz yoktu olsaydık mutlaka gelmek isterdik, bize bu tür bilgiler hiç ulaştırılmıyor dediler. Yine Facebook sayfamızda Selin Hanımla ilgili haberin altına pek çok okuyucumuz haberimiz yoktu keşke olsaydı gitmeyi çok isterdim diye görüş belirtmişler. Merak edenler açıp facebook sayfamızdan yorumları okuyabilirler. Yine Ertuğrul’dan, Sadık İleri’den, Torbalı Mahallesinden bir çok esnaf Selin Hanım gibi CHP adına gelen pek çok ismin CHP örgütünün olduğu bölgede birkaç esnafa götürülüp kısa bir tur yaptırılıp kendi mahallerine getirilmemesine tepki gösteriyorlar.. Hatta bir tanesinin bana ilettiğini aynen buraya yazıyorum ‘ Torbalı demek CHP örgütü ile Belediye arasında kalan yer mi? Torbalı’nın tek esnafı orada mı? Neden buraya kimse gelmiyor. Yerel seçim zamanı Ertuğrul kalemiz demeyi biliyorlar ‘’.. Bizden iletmesi. Halkın derdi ve söylediği başımızın tacı.! Sonuçta elçiye zeval olmazmış!

BİLGİLENDİRME SADECE ‘’EVET ’’ Mİ DEMEK?

Hayırcıların bu anlamsız sessizliğine rağmen evet cephesi bakın BKM’de konferans bile tertip etti. Ziraat Odası yeni anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısı demiş davetiyelerinde ama bu toplantı daha çok evet adına bilgilendirme toplantısı gibi olmuş.! Sayın vekile diyecek bir şey yok. Gelmiş hazır fırsat var, elbet partisinin görüşünü ifade edecek. Görevi zaten bu.! Ama eğer ziraat Odası bir bilgilendirme yapacaksa bir de CHP’den vekil çağırsaydı o da Hayır’ı anlatsaydı. Asıl bilgilendirme o zaman olmaz mıydı? Demokrasi demek her fikrin eşit şekilde kendini ifade ettiği rejim demek değil mi? Sonuçta Ziraat Odasının üyeleri arasında her partiden çiftçi var.. Bir umut, belki Hayır diyenlerle bir bilgilendirme tertip ederlerde bizde mahcup oluruz.!

Yazarın Diğer Yazıları