23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

24 Nisan 2017, Pazartesi 16:40

Sadık Azan

ÜSKÜDAR'A GİDERKEN NİĞDE'YE VARMAK

Fetö,Pkk,Pyd,İşid,Amerika,Rusya,Suriye,Olağan üstü hal,referandum yalanları, oy sahtekarlığı,evet,hayır,terörist,partili cumhurbaşkanlığı,başkanlık,yarı başkanlık, nohut,kuru fasulye,kırmızı biber derken;Geçmiş günlerden kalan bir kaç gerçeklik yazmak gerek diye düşündüm.(Hayır olsun,hayırlı işler,hayırlı günler)Cümlelerinin özgürlükle buluştuğu bu günlerde. Serüven Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin Fiili durumu,yasal hale getirmemiz gerekiyor sözüyle başladı.Beka sorununu neden göstererek,yani ülkenin bağımsızlığı tehdit altında işgal edilebilir veya yeni devlet kurma girişimleri olabilir demek istedi.

Fiili durum dediği sayın Cumhurbaşkanı'nın partili Cumhurbaşkanı gibi davrandığını, Başbakan'ın olmadığını söylemek istedi.Onun için bunu yasal hale getirmemiz gerekiyor dedi.Şu anki kanunlara göre anayasal suç işlendiğini ve bunu yasal hale getirmek gerek dedi.Buradan yola çıkarak referandum yapıldı. Eyyy AKP'ye gönül verenler size sesleniyorum.Cumhurbaşkanı'nın sadece Cumhur- başkanlığı yapmadığını,yürütmenin başı olduğunu iddia etti yani.

Sayın Binali Yıldırım'ın aslında başbakanlık yapmadığını iddia etmiş oldu.Bu konu da hiç sesiniz çıkmadığına göre kabul ettiniz yani durumu. Referandum mitinginde sayın Binali Yıldırım,milletin seçtiği diktatör olur mu diye sordu sizlere.Benim görüşüm her seçilen diktatör olmaz.Ancak,sayın Başbakan sizlerin daha içinde yaşadığımız yüzyılda Almanya'da Hitler'in seçimle işbaşına geldiğini bilmediğimizi sanıyor sanırım. Eyy AKP'yi destekleyenler,On Sekiz maddelik referandum sonucunun sadece sayın Erdoğan için değil,her doğan içindir dediniz.

Yani bu ülke vatandaşı olan her birey partili Cumhurbaşkanı olabilir demek.Bunu bir kere daha düşünmenizi isterim. Bolu Beyi'nin Üsküdar'ı geçip Niğde'ye varmayacağını kestirmek olası değil.Nerede Bir Bolu beyi çıkarsa ortaya,orada kaçınılmaz sonuç Köroğlu da olacaktır. Referandum az farkla evet çıktı.

Seçimler kadar geçecek süreçte sadece iktidar tarafını yazmayacağım.Onlara iğne batırırken,benim tarafa da çuvaldızı hazırlıyorum. Tarihin en büyük hatasına doğru gidiyorsunuz çünkü,benden uyarması. Yarınki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyorum. Sevgi ve saygıyla kalın.