29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

27 Ağustos 2017, Pazar 14:23

VATAN DA SAĞ OLSUN ERENLER DE SAĞ OLSUN

Evladının ter kokusu bile kutsaldır analar babalar için. Hele ki yitip giden bir evladın kokusu mezara kadar burunlarının direğini sızlatır. Kaç ana var kim bilir şehit şehit toprağa düşen oğlunun son kez başını koyduğu yastığı koklayarak hasret gideren. Ve kaç baba vardır kim bilir, oğlunun son delikanlı gülüşü hayallerine asılı kalan? Sıralı sıralı gitmek varken öbür tarafa, her gün gelen şehit haberleriyle oğullar, babalarından önce gidiyor bu ülkede. Ve bu ülkenin kırklı, ellili, altmışlı yaşlarında olanları yani bizler, ertesi gün eve götüreceğimiz ne eksik var onun telaşına düşüyoruz yeniden. Tuz mu eksik, ekmek mi eksik, yoksa yoğurt mu almam lazım. Evlatlarımız eksik..Erenler eksik. Harunlar eksik. Ve her geçen gün daha da eksilip, şehadet şerbetini içerek birer birer gidiyorlar bu dünyadan.

Vatan sağ olsun. Vatandan kutsal ne var? Bayrağımız hep dalgalansın. Ama bu vatan evlatlarımız yaşarken daha güzel bir vatan. Onlar damatlık giyerken, baba olup evlatlarını kucaklarına alırken daha güzel ve daha anlamlı değil mi bu vatan? Daha aylar önce Torbalının yiğit çocuğu Harun’u şehit verdik. Evladını bile alamadı daha kucağına. Kim doldurabilir şimdi minik Harun’un yüreğindeki baba hasretini. Babasının kokusunun yerine dünyaları koysanız yeterli olur mu onun için? Şimdi de Eren gitti daha 15’inin baharında. .

Büyük Ozan Yunus Emre der ki ‘’ Şu dünyada bir nesneye / kaynar için göynür özüm / yiğit iken gidenlere / gök ekini biçmiş gibi ‘’. Peki bazı sorularımız olmayacak mı bizim? Erenler daha 15’inde gözü dönmüş teröristlerce şehit edilirken sormayacak mıyız, o gözü dönmüş teröristler Maçka’ya kadar nasıl geldiler diye? Sormayacak mıyız, bu hükümet referandumdan önce, seçimlerden önce artık şehit cenazesi gelmeyecek diye söz verdi, nerede kaldı bu sözler diye? Her gün fakir emekçi halkın çocuklarının şehit haberi geliyor, bu yangını neden söndürmüyorsunuz diye sormayacak mıyız? Duble yollardan, açtığı köprülere, yaptığı tünellere kadar övünen hükümet bitiremediği terörün vebalini almayacak mı?

Bu ülkeyi 15 yıldır tek başına yöneten bir iktidar bunun sorumluluğundan kaçabilir mi? Bunları soracağız. Birileri bunları sormalı . Çünkü şehit haberleri durmuyor. Bakın ;Eren’in şehit haberinin geldiği günün ertesinde önce Tunceli’den şehit haberi geldi. Ardından Batman’da gözü dönmüş teröristler tarafından haince patlatılan bomba sonucunda iki evladımız daha şehit oldu.

Artık bitsin bu acılar. Erenler yaşarken iyi ki varsın Eren diyeceğimiz bir ülke istiyoruz. Erenler okulunu bitirince, meslek sahibi olunca, bu memleket için çalışınca iyi ki varsın Eren diyeceğimiz bir ülke istiyoruz.

Vatan sağ olsun. Ama Erenlerde sağ olsun. Harunlarda sağ olsun.

Yazarın Diğer Yazıları