29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

27 Ağustos 2017, Pazar 14:28

VERGİDE BİRİNCİ ÇİLEDE ŞAMPİYON İLÇE

Hafta başında Ticaret Odası Torbalı’nın vergi tahsilatında ağları deldiğini duyurdu. Öyle ki ; yüzde 99.22 tahsilat olmuş. Hatta Bursa’yı bile sollamışısız. Tam mehter kıvamında bir haber hani. İnsanın içinden verin mehterin hücum marşını diyesi geliyor. Elbette Ticaret Odası kendi iş kolu dolayısıyla bu başarıyla övünüyor. Bu övünmede gayet normal.Tam tamına 30 milyar 250 milyon lira Torbalı’dan devletin kasasına akmış. Hasan Mutlucan tarzı bir kahramanlık türküsü bile arka fona iyi gider.. Torbalı Mucizesi diye duyurulan bu başarı için Torbalı mucizeyi gördü ,peki mucize Torbalı’yı gördü mü diye Vizontele filminin Zeki Müren repliğiyle sormak geliyor insanın içinden..Bizde kalemimizi dokunalım bakalım, Zeki Müren Torbalı’yı görmüş mü? ( !!)

EMEKÇİYE KAÇ KURUŞ VERİYORSUNUZ?

En çok vergi veren ilçeyiz. Peki bu habere Torbalı halkı içi içine sığmayacak kadar sevinmesi mi gerekir? Hep beraber zafer halayına mı durmalı ahali? Vergiyi veren kim? Bu ilçenin fabrikaları ve o fabrikalarda alınteri döken bu ilçenin cefakar emekçileri.. Öyle havadan gitmiyor yani o 30 milyar küsur para devletin kasasına.. Peki sormak lazım bu ilçeyi vergi şampiyonu yapan o emekçiler ortalama ne kadar ücret alıyor? O geride bıraktık diye övündüğümüz Bursa’nın işçilerinden daha mı fazla ücret alıyor Torbalı’nın işçisi? Çorlu’nun , Gebze’nin, Bursa’nın emekçilerinden daha mı fazla para giriyor Torbalı emekçisinin cebine? Bu ovada işçinin cebine giren ortalama para asgari ücrettir. Bursa’nın da, Çorlu’nun da, Gebze’nin de ortalama işçi ücreti bu ovadan yüksektir. Aynı zamanda en az sendikalı işçiye sahip bölgelerden biriside burasıdır. Yani Torbalı ucuz işçi cennetidir. Ve Türkiye’nin en ucuz emek gücüyle döner sanayi çarkları burada.

LAĞIMLARI SOKAKTAN AKAN ŞAMPİYON İLÇE

Gelelim konunun başka boyutuna. Bu ilçe sağmal inek gibi takır takır vergisini vermiş de bu ilçeye o vergiden acaba ne düşmüş? Yıllarca Tire yollarını sağlık hizmeti için arşınlayan halka şimdi lütuf gibi yeni hastanenin reklamı yapılıyor. Neyin lütfu Allah aşkına? Yıllarca muhalif olduğu için bu ilçeyi beşinci sınıf sağlık hizmetine mahkum ettiğinizi unutacak mıyız? Çektirdiğiniz ısdırabın arkasından bir de alkış mı tutsun bu ahali size? Torbalı’nın anasının ak sütü gibi hakkı o hastane.. Bu ilçenin daha kanalizasyonu olmayan mahalleleri var. Lağım taşıyor sokaklarından. İnsanlar mezra hayatı yaşıyorlar bu mahallelerde. O aldığınız vergileri veren emekçilerin evlerinin lağımı bu çağda foseptik çukurlarına akıyor. Asıl mucize bu insanların bu çağda bu ilkel yaşam koşularında verdikleri bu yaşam mücadelesidir..

ÜNİVERSİTE SINAVI BİLEYAPILMAYAN ŞAMPİYON İLÇE

Üniversite sınavları yapılıyor mu bu en çok vergi veren ilçenin okullarında? Her yıl artan öğrenci sayısı için ne kadar yeni okul yaptınız? El kadar Tire’nin Fen Lisesi var da, Fen lisesi mi kurdunuz bu ilçeye? İzban hattı üstüne kurduğunuz her gün yüzlerce canın yandığı ucube köprüler mi bu ilçeye yaptığınız hizmet? Yoksa insanları çıldırttığınız o meşhur aklı olmayan akıllı kavşak mı hizmetiniz? Ya da İzban hattı üstüne iskeletini yapıp çekip gittiğiniz üst geçit mi büyük hizmet?

İŞTE GERÇEK MUCİZE

Ortada bir mucize olduğu kesin. Bu kadar ikinci sınıf muameleye , bu kadar az hizmete, dökülen yollara, taşan foseptik çukurlarına, tıkanan kavşaklara, ölüm makinesi köprülere, Hindistan’dan bile geride olan sağlık hizmetine rağmen bu ilçenin halkının gösterdiği sabır en büyük mucizedir. Gerçek Torbalı mucizesi arıyorsanız işte mucize budur.

Yazarın Diğer Yazıları