28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

7 Ağustos 2017, Pazartesi 16:42

YENİ BELEDİYE BİNASI KİME NİYET KİME KISMET

Eski garaj alanına yapılması düşünülen yeni belediye binası geçen hafta bol animasyonlu bir gösteriyle uzun uzun anlatıldı. Hayat bayram olsa ne güzel olurdu değil mi? Hele bir de tüm basın hep bir ağızdan övse, arada bizim gibi çıkıntılar çıkıp da eleştirmese, hayat bayramdan da güzel olurdu. Elbet ki yönetici koltuklarına oturanlar için geçerli bu durum. Yoksa Torbalı halkı akşama bineceği minibüs parasını nasıl denkleştirecek onun derdinde. Onlar için bayramlar bile ekmek parası denkleştirme savaşı. Hayat animasyon kabul etmiyor maalesef. Acı bir gerçek olarak duruyor halkın önünde. İyi tamam da, ne varmış bu bol animasyonlu yeni belediye binasında bir bakalım. Ardından kalemimizi konuya vuralım.

PROJEDE NELER VAR ?

Torbalı Belediyesi Hizmet Binası 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip ve bodrum, zemin dahil 5 kattan oluşuyor. Projeye göre; binanın zemin katında 470 metrekarelik alan üzerinde İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Yazı İşleri, evrak kayıt, Vezne, merkezi santral, Sosyal Yardımlaşma gibi birimler yer alacak. Birinci katta; Mali Hizmetler, Destek Hizmetleri, İhale Birimi, Gelir Şefliği, Basın-Yayın, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Fen İşleri, Strateji gibi birimler ile bayan mescidi projelendirildi.İkinci kat, 350 metrekarelik alan üzerinde çok amaçlı salon, 84 kişilik oturum bölümü, Bilgi İşlem, Hukuk, İnsan Kaynakları, Emlak istimlak, Kültür ve Sosyal İşler, Yazı İşleri birimleri ile nikâh ve Encümen toplantı salonlarına ayrıldı. Üçüncü Katta, Özel Kalem, başkan yardımcıları, danışmanlar, başkanlık makamı, bekleme salonu ile sosyal amaçlı alanlar oluşturuldu.Belediye hizmet binasının bodrum katında ise otopark, 580 metrekarelik arşiv, sığınak ile teknik birimler yer alacak.

SORULAR…AH SORULAR.!

Yeni belediye binası ile ilgili olarak benim aklıma animasyonlu olmayan sorular geldi. Neymiş o sorular? Açalım bakalım pandora’nın kutusunu.

Tanıtılan yeni bina ile ilgili ihale aşaması nasıl yapılacak? Kimlerden teklif alınıyor / alınacak? Bu süreç kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacak mı?

Güzel ve gösterişli animasyonları gördük ama Vizontele filminin unutulmaz repliğiyle sorarsak eğer ; O animasyonlar Torbalı halkını nasıl görecek? Pamuk eller cebe girince bu yeni binanın maliyeti ne olacak? Ayıptır söylemesi, biz bordro mahkumlarının cebinden çıkıyor da parası. Yüksek affınıza sığınarak ( !!!) bunu da araya sıkıştırmak istedim.

VE…..

Mevcut belediye binasında faaliyet gösteren, ekmeğini oradaki dükkanlarından kazanan bir dünya esnaf var. O esnaf kardeşlerimiz yeni belediye binasına gidecek mi? Gitmeyecekse eğer ; yeni binada çalışacak esnaf hangi kriterler göz önünde bulunularak seçildi / seçilecek.

Biraz param olsa bir fakir olarak yeni belediye binasının yani eski garajın etrafından belki çok önceden arsa, apartman falan alırdım. Ama bende yok. Olanlardan kimler acaba bu süreçte o bölgeden yoğun bina arsa aldı? Sadece eğer param olursa o bölgeden arsa ev falan almak istersem kimlerle komşu olacağım onun için sordum bu soruyu. Ne demişler , ev alma komşu al..

Yeni yapılacak animasyon bina pardon yeni belediye binası için planlanan bitirilme süresi nedir acaba? Hani animasyonunu gördük gerçeğini de görelim maksadıyla soruyorum bu soruyu. Acaba yeni bina 2019 belediye seçimlerine yetişecek mi? Bir şehir efsanesi olarak ortada dolanan, sayın başkanın da ocak ayında basınla yaptığı kahvaltıda söylediği, yeni belediye binasını yapan başkan orada oturamaz kuralı burada da işleyecek mi? Mesela yanlış hatırlamıyorsan şu andaki Belediye binasını eski Belediye Başkanlarından Haluk Alpsu yaptı ama onun ardından orada oturmak Ertan Ünver’e nasip oldu.

VE SON SORU…

Turpun büyüğü heybenin dibinde olurmuş. Bizde sorunun alasını yazının dibine sakladık. Soruyoruz…

Belediye binasını anlatırken arşivden sığınağa, otoparktan mescide pek çok kalem tek tek sıralanmış. Peki ; Yeni yapılacak belediye binasının önüne bir Atatürk heykeli ve büstü konulması belediye yönetimi tarafından düşünülüyor mu?

Evet soruları sorduk. Öyle bol janjanlı, övgülü bir yazı yazma yeteneğimiz olmadığı için bizde böyle şeytanın gör dediği noktaları görüp soruyoruz. . Hani yukarılardan aferin gelmese de, sağ olsun halk okuyor, beğeniyor. Bu da bize yetiyor.

Yazarın Diğer Yazıları