29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

24 Nisan 2017, Pazartesi 16:37

YÜZDE 62 HAYIR OYU VE 2019 HESAPLARI

Galibiyetlerin sahibi çoktur ama mağlubiyetler öksüzdür. Hani kabahat altından çul olsa kimse üstüne almaz der ya eski bir atasözü o yüzden mağlubiyetleri sahiplenen bulunmaz.. Ama galibiyetlerden herkes kendine pay yontar. Torbalı da yüzde 62 hayır oyu çıktı ya şimdi bunun sahibi çok. Çıkıp bir köy kahvesinde iki çay içip köylüye üç beş kelam etmeyen, sokağa caddeye çıkıp halkın elini bile sıkmayan, iki üç vekilin peşine takılıp dostlar alışverişte görsün misali yasak savanlar sanmasınlar ki bu yüzde 62 oy onlar için verildi. Tepelerinde bulunan asırlık parti tabelalarının hatırına verildi bu oyun bir kısmı. Hiç bilenle bilmeyen, çalışan ile çalışmayan bir olur mu diye yüce rabbim bile buyruk etmişken gecesini gündüzüne katan, gezilmedik köy, girilmedik kahvehane bırakmayan, işlerini güçlerini bile zarar etme pahasına kapatıp şölene gider gibi Kuvayi Milliye ruhuyla Torbalı sokaklarını arşınlayan hayır platformunun bu yüzde 62 hayır oyu için akıttıkları alın terini ise tüm Torbalı gördü.O yüzden kimse bu yüzde 62’den öyle çok büyük payeler çıkartmasın kendine..

VERİMLİ TARLAYI BİÇEMEYENLER

Sadece tepelerinde bulunan parti tabelalarına güvenip o tabelaların hakkını layıkıyla vermeyenlere şunu söylemek lazım ; Torbalı’da büyük verimli bir tarla var, aydınlanmadan ve Mustafa Kemal Devrimlerinden yana sağlam bir de toprak var ama siz o toprağı sürmek, alın teri dökmek yerine sadece o toprağın refleksine güvenir, yan gelip yatarsanız sanmayın ki bu toprağın buğdayını size biçtirirler. Harmanda teri olmayanın buğdayda gözü olmazmış.. Bunu ne hak ne de halk kabul eder.!.Şunu açık ve net belirtelim..Taban altınızdan kayıyor..O taban yeni sahibini, yani hak edeni aramaya başladı bile. Bu konuya yazının sonunda döneceğiz..

HEZİMETE BAŞARI AMBALAJI GİYDİRENLER

Evet cephesi için yüzde 38 oy hiç de öyle başarı falan değil. Bir defa bu oy sadece AKP’nin oyu değil. Yarın belediye seçimi olsa yüzde 62 hayır oyundan buraya belki hiç oy akmaz ama bu yüzde38’den hayır cephesinin güçlü belediye başkan adayına oldukça fazla oy akışı olur. MHP’nin ve HDP’nin de yerel seçimlerde aday göstereceğini düşünürseniz ve bu defa öyle oyları bölecek DSP faktörünün de olmayacağını hesaba katarsanız bu yüzde 38’lik pastadan kesik almak için tabak sırasına girenin çok olduğunu görürsünüz..Bu ne demek? Bu Yüzde 38 oyun belediye yönetimi için alarm çanlarının çalmaya başladığı anlamına gelir. Görünen köy kılavuz istemez..İki kere iki dört eder.

YÜZDE 62 CHP’NİN ÇANTADA KEKLİĞİ DEĞİL

Hemen peşinen şunu da belirtelim. Yüzde 62 hayır oyu var diye CHP Torbalı ‘da belediyeyi çantada keklik sanmasın. Bu halk gelir eninde sonunda bize mührü basar yanlış yargısına da kapılmasın. Herkes bilir ki yerel seçimlerde partinin ve gösterilen adayın aynı eşit ağırlığı vardır. Eğer o yüzde 62’nin ekmeğini yemek ve Torbalı belediyesinin surlarına halk partisi bayrağını tekrar dikmek istiyorsanız yıpranmamış, tertemiz, Torbalı’da her kesimin sahiplenebileceği, sırtında geçmişinden gelen ağır bir bagaj altında ezilmeyen, şaibelere bulaşmamış, kitlelere güven veren ve her şeyden önemlisi arkasında binlerce küskün ordusu bırakmamış bir aday gösterme zorunluluğunuz var.. Mevlana’nın dediği gibi ‘’ Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”.

Yazarın Diğer Yazıları